Η Huawei τίθεται εκτός Wi-Fi Alliance

Ποιες οι επιπτώσεις;
25 Μαΐου 2019 09:07
Η Huawei τίθεται εκτός Wi-Fi Alliance

Η Huawei συνεχίζει να αποκλείεται μέρα με τη μέρα από οργανισμούς και συνεργασίες. Έως τώρα έχει χάσει πρόσβαση στην Google, στο Android, στην Qualcomm, στην Intel, στην Microsoft και στην ARM. Το νέο χτύπημα έρχεται από την Wi-Fi Alliance και μπορεί να επηρεάσει τη μακροχρόνια στρατηγική της εταιρίας.

Η Wi-Fi Alliance συμμορφώνεται πλήρως με τις διατάξεις του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, χωρίς να αφαιρεί τη συνδρομή της Huawei Technologies. Η Wi-Fi Alliance προσωρινά περιορίζει τη συμμετοχή της Huawei Technologies στις δραστηριότητες της Wi-Fi Alliance που καλύπτονται από τη διάταξη.

Η Wi-Fi Alliance είναι ένας οργανισμός με τη συμμετοχή και συνεργασία πολλών εταιριών όπως Apple, Qualcomm, Broadcom, Intel και άλλες, οι οποίες αποφασίζουν τις εξελίξεις στις ασύρματες τεχνολογίες. Η νέα απόφαση της Wi-Fi Alliance δε σημαίνει πως η Huawei δεν μπορεί να κατασκευάζει Wi-Fi προϊόντα πλέον, απλά πως η Huawei δε θα έχει πλέον λόγο στις αποφάσεις ανάπτυξης ασύρματων τεχνολογιών.

Έτσι οι επιπτώσεις δεν είναι άμεσες αλλά μάλλον μακροπρόθεσμες – αν κρατήσει αυτή η απόφαση καιρό – με την Huawei να καταλήγει να είναι λιγότερο ανταγωνιστική στον τομέα των δικτύων.