Ο Trump χρησιμοποιεί την Huawei για εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Νέες δηλώσεις ζυγίζουν επικινδυνότητα και οφέλη
24 Μαΐου 2019 12:34
Ο Trump χρησιμοποιεί την Huawei για εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Ο Donald Trump έφερε τα πάνω κάτω στον τεχνολογικό χώρο με το ban των ΗΠΑ στην Huawei. Σε πρόσφατες δηλώσεις του όμως φαίνεται να ζυγίζει την επικινδυνότητα της εταιρίας για την ασφάλεια των ΗΠΑ με πιθανά οφέλη από μία εμπορική συμφωνία με την Κίνα. Το περιστατικό συνέβη σε συνάντηση του Trump με αγροτικές ομάδες, όταν ένας ρεπόρτερ τον ρώτησε σχετικά με τις κινήσεις που είναι διατεθειμένος να κάνει με την Huawei.

Η Huawei είναι κάτι πολύ επικίνδυνο. Βλέπεις αυτά που έχουν κάνει από πλευράς ασφαλείας, από στρατιωτική πλευρά και είναι πολύ επικίνδυνα. Οπότε είναι πιθανό η Huawei να ενταχθεί σε κάποιου είδους εμπορική συμφωνία. Αν προχωρήσουμε σε συμφωνία, φαντάζομαι πως η Huawei θα μπορεί με κάποιο τρόπο να συμπεριληφθεί σε αυτήν, κάποιου είδους εμπορική συμφωνία.

Όταν ρωτήθηκε ποια μορφή μπορεί να έχει μία τέτοια συμφωνία, απάντησε πως είναι πολύ νωρίς για να πει και επανέλαβε πως “είμαστε πολύ ανήσυχοι για την Huawei από πλευράς ασφαλείας”.

Να θυμίσουμε πως μέχρι τώρα οι ΗΠΑ δεν έχουν παράσχει αποδείξεις σχετικά με την απειλή που αποτελεί η Huawei για την ασφάλειά τους. Έτσι, οι δηλώσεις Trump ενισχύουν την πεποίθηση πως πρόκειται ουσιαστικά για εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και η “απειλή” της Huawei μπορεί να ξεπεραστεί με την κατάλληλη εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό απόσπασμα στο 41ο λεπτό του παρακάτω video.