Huawei: Έχουμε πέσει θύμα bullying των ΗΠΑ

Προσπαθεί να βρει λύση με την Google
22 Μαΐου 2019 09:59
Huawei: Έχουμε πέσει θύμα bullying των ΗΠΑ

Η διακοπή συνεργασίας της Google με την Huawei μετά την ένταξη της τελευταίας στη μαύρη λίστα επιχειρήσεων των ΗΠΑ, είναι μονόδρομος για την Google η οποία είτε θέλει είτε όχι, είναι αναγκασμένη να υπακούσει στην εκτελεστική εντολή του Προέδρου Donald Trump.

Ο εκπρόσωπος της Huawei, Abraham Liu έκανε δηλώσεις για την κατάσταση, σημειώνοντας πως η Huawei έχει πέσει θύμα bullying των ΗΠΑ και πως αυτή η επίθεση αποτελεί επίθεση σε αρχές και αξίες.

Η Huawei γίνεται το θύμα bullying της διοίκησης των ΗΠΑ. Δεν είναι μόνο μια επίθεση εναντίον της Huawei. Είναι επίθεση στη φιλελεύθερη, βασισμένη σε αρχές τάξη.

Δήλωσε επίσης πως συνεργάζεται στενά με την Google για να δουν πώς μπορούν να χειριστούν την κατάσταση, σημειώνοντας πως η Google δεν έχει καμία πρόθεση να μπλοκάρει την εταιρία αλλά πρέπει να συμμορφωθεί με το νόμο. Η Google δεν προχώρησε σε καμία δήλωση.

Η προσωρινή άδεια 90 ημερών που εξασφάλισε η Huawei θα της επιτρέψει να συνεχίσει να προωθεί updates στις συσκευές της μέχρι τον Αύγουστο. Ωστόσο, αν η κατάσταση μείνει ως έχει, η έκδοση Android που θα έχουν τα τηλέφωνα της Huawei στις 19 Αυγούστου, αυτή θα είναι και η τελική που θα κρατήσουν για την υπόλοιπη διάρκεια λειτουργίας τους.