Η πρώτη επίσημη απάντηση της Huawei για το ban από το Android 

Τι θα γίνει με τα Huawei και Honor τηλέφωνα;

Η πρώτη επίσημη απάντηση της Huawei για το ban από το Android

Η απόφαση των ΗΠΑ να βάλουν στη μαύρη λίστα επιχειρήσεων την Huawei θα φέρει επιπτώσεις των οποίων δε γνωρίζουμε ακόμα την έκταση. Ίσως η πιο σημαντική είδηση από χτες είναι η παύση συνεργασίας Google και Huawei, η οποία σημαίνει πως η Huawei αποκλείεται από το Play Store και τις υπηρεσίες της Google, αλλά και από την Android εκδοχή της εταιρίας.

Η Huawei τήρησε σιγή ιχθύος χτες. Σήμερα επανέρχεται με μία προσεκτικά τοποθετημένη δήλωση, η οποία αφορά κυρίως τους χρήστες της, αφού τους διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει να προσφέρει αναβαθμίσεις ασφαλείας και after-sales υπηρεσίες.

Η Huawei έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του Android σε όλο τον κόσμο. Ως ένας από τους στρατηγικούς συνεργάτες του Android, έχουμε δουλέψει στενά με την open-source πλατφόρμα για να αναπτύξουμε ένα οικοσύστημα το οποίο ωφέλησε τόσο τους χρήστες όσο και τη βιομηχανία.

 

Η Huawei θα συνεχίσει να προσφέρει αναβαθμίσεις ασφαλείας και after-sales υπηρεσίες σε όλα τα υπάρχοντα Huawei και Honor smartphones και tablets, καλύπτοντας αυτά που έχουν πωληθεί και αυτά που είναι ήδη σε stock σε όλο τον κόσμο.

 

Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε ένα ασφαλές και βιώσιμο software οικοσύστημα, με σκοπό να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Η τοποθέτηση της Huawei επιβεβαιώνει τη δήλωση της Google, ότι δηλαδή το ban από το Android ισχύει μόνο για τις νέες Huawei συσκευές και πως οι υπάρχουσες θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται από την Google, αλλά χωρίς νέα updates. Μένει να δούμε τις εξελίξεις των επόμενων ημερών για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ήδη η Huawei πήρε μία περίοδο χάριτος 90 ημερών από την Αμερικανική Κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια των οποίων η εταιρία θα μπορεί να συνεχίσει να αγοράζει αμερικανικά προϊόντα. Ωστόσο οι αγορές αυτές θα πραγματοποιούνται μόνο για τη διατήρηση των υπαρχόντων δικτύων της Huawei και όχι για την κατασκευή νέων. Η Huawei θα μπορεί επίσης για αυτή τη διάρκεια να προσφέρει αναβαθμίσεις στις συσκευές της.

8 σχολιο(α)