Intel και Qualcomm αποκλείουν και αυτές την Huawei ως πελάτη

Συντάσσονται με την Google
20 Μαΐου 2019 20:23
Intel και Qualcomm αποκλείουν και αυτές την Huawei ως πελάτη

Η Huawei φαίνεται πως τα έχει βρει σκούρα με τις κυρώσεις Trump όχι μόνο στο software κομμάτι αλλά και στο hardware, αφού Αμερικάνοι προμηθευτές αναγκάζονται να υπακούσουν το διάταγμα του Προέδρου των ΗΠΑ. Έτσι, όπως αναφέρει το Bloomberg, τρεις από τους κορυφαίους κατασκευαστές και προμηθευτές chip στον κόσμο, η Intel, η Qualcomm και η Broadcom διακόπτουν τις εταιρικές τους σχέσεις με την Huawei. Το ίδιο ισχύει και για τους κατασκευαστές chip μνήμης, όπως η Micron Technology και Western Digital.

Η Huawei δεν επηρεάζεται πολύ όσον αφορά την Qualcomm, αφού κατασκευάζει η ίδια τους επεξεργαστές της και τα modems της, ενώ φαίνεται πως ήταν προετοιμασμένη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού αποθήκευε chips από Αμερικανούς κατασκευαστές ικανά για να της εξασφαλίσουν ομαλή παραγωγή τηλεφώνων για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Το μπαλάκι έρχεται στο γήπεδο της Ευρώπης, όπου Ευρωπαίοι κατασκευαστές όπως η Infineon και η ST Microelectronics καλούνται να αποφασίσουν άμεσα αν θα ακολουθήσουν την τακτική των αμερικανικών εταιριών ή θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους στο χώρο μέσω της Huawei, ρισκάροντας όμως οικονομικές επιπτώσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Άγνωστο παραμένει ακόμα αν η Microsoft θα συνεχίσει να προσφέρει τα Windows στα laptops της Huawei. Γεγονός παραμένει πως η Huawei αναπτύσσει εδώ και καιρό δικές της εναλλακτικές στις Android και Windows πλατφόρμες και μένει να δούμε αν η πίεση των Αμερικανών θα την αναγκάσει να πορευτεί με αυτές από εδώ και πέρα.