Η Google ξέρει για όλες τις αγορές σας online - Δείτε τι έχετε αγοράσει εδώ και χρόνια

Και δεν είναι εύκολο να τις διαγράψετε
20 Μαΐου 2019 10:21
Η Google ξέρει για όλες τις αγορές σας online - Δείτε τι έχετε αγοράσει εδώ και χρόνια

Η Google καταγράφει σιωπηλά όλες τις online αγορές σας εδώ και πολλά χρόνια. Συμπεριλαμβάνονται μάλιστα αγορές εκτός Google, αρκεί μόνο να έχετε λάβει μια απόδειξη στο Gmail σας. Επιλέγοντας αυτό εδώ το link θα δείτε αγορές που κάνατε ακόμα και πριν μια δεκαετία, ίσως και μερικές για τις οποίες το μετανιώσατε ή θα θέλατε να μείνουν μυστικές… Οι αγορές που θα βρείτε διαθέσιμες είναι από οποιαδήποτε πηγή. Μπορεί να είναι από το App Store της Apple, από ηλεκτρονικά καταστήματα λιανικής, από φυσικά καταστήματα στα οποία χρησιμοποιήσατε την πιστωτική σας κάρτα, από υπηρεσίες που πληρώσατε online, οτιδήποτε αγοράσατε δηλαδή και σας ήρθε η απόδειξη στο Gmail σας.

Για να σας βοηθήσουμε να βρίσκετε εύκολα τις αγορές σας, τις κρατήσεις σας και τις συνδρομές σας σε ένα σημείο, δημιουργήσαμε έναν ιδιωτικό προορισμό τον οποίο μπορείτε να δείτε μόνο εσείς. Μπορείτε να διαγράψετε αυτές τις πληροφορίες οποιαδήποτε στιγμή. Δε χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες από τα Gmail μηνύματά σας για να σας προσφέρουμε διαφημίσεις και αυτό συμπεριλαμβάνει τις email αποδείξεις και επιβεβαιώσεις που φαίνονται στην Purchase σελίδα.

Η Google δεν έχει αναφέρει εδώ και πόσο καιρό είναι λειτουργικό αυτό το χαρακτηριστικό. Ωστόσο η διαγραφή των αγορών δεν είναι τόσο εύκολη όσο υποδηλώνεται από την Google. Για να διαγραφούν οι αγορές από τη σελίδα Purchases θα πρέπει να σβήσετε ένα-ένα τα emails στα οποία περιέχονται οι αποδείξεις. Κάτι που δε θα κάνετε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο email στο μέλλον για επιστροφή ή εγγύηση.

Tags: