Τα 11-ψήφια τηλεφωνικά νούμερα στην Ιαπωνία βαίνουν προς το τέλος τους με εκτιμώμενη ημερομηνία εξάλειψης το 2022 και το Υπουργείο Επικοινωνιών της χώρας σκοπεύει να δημιουργήσει νέα νούμερα με 14 ψηφία, προσφέροντας έτσι 10 δισεκατομμύρια νέους τηλεφωνικούς αριθμούς. Σύμφωνα με το Japan Times, η πρωτοβουλία έχει ήδη εγκριθεί από τους μεγαλύτερους παρόχους όπως η KDDI, NTT Docomo και SoftBank και έτσι οι νέοι αριθμοί μπορεί να μπουν σε λειτουργία πριν το τέλος του 2021.



Τα νέα νούμερα θα ξεκινούν με "020", πρόθεμα το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα στη χώρα για Internet of Things συσκευές. Το 5G δίκτυο στην Ιαπωνία θα γίνει διαθέσιμο σε όλους το 2020 και το Υπουργείο αναμένει πως οι συνδεδεμένες συσκευές θα αυξηθούν ραγδαία εξαιτίας του.
Την πρόκληση αυτή δε θα την αντιμετωπίσει μόνο η Ιαπωνία. Τα 5G δίκτυα θα φέρουν την επανάσταση στη συνδεσιμότητα των συσκευών σε όλες τις χώρες του κόσμου, οι οποίες θα κληθούν σύντομα να πάρουν παρόμοιες αποφάσεις για να υπάρχουν αρκετοί αριθμοί για κάθε συσκευή.
Must Read
Η Nintendo κυριαρχεί στην Ιαπωνία για 21ο συνεχόμενο έτος
Στην κορυφή το Nintendo Switch 2 στην Ιαπωνία τα Χριστούγεννα – Μόλις 297 πωλήσεις για το Xbox
Ιαπωνικό game στούντιο ζητά από υποψήφιους καλλιτέχνες να ζωγραφίζουν live για να αποδείξουν ότι δεν χρησιμοποιούν AI