H OnePlus επιστρατεύει τον Robert Downey Jr. για να προωθήσει το νέο της τηλέφωνο

Χρήματα για marketing έναντι πιστοποίησης αδιαβροχοποίησης;
17 Μαΐου 2019 09:56
H OnePlus επιστρατεύει τον Robert Downey Jr. για να προωθήσει το νέο της τηλέφωνο

Η OnePlus παρουσίασε τη νέα της ναυαρχίδα, το OnePlus 7 Pro για το οποίο θα δείτε σύντομα review στους Unboxholics. Ένα από τα χαρακτηριστικά για τα οποία δέχθηκε κριτική η εταιρία από τους χρήστες, ήταν η έλλειψη IP πιστοποίησης αδιαβροχοποίησης. Η OnePlus απάντησε πως το τηλέφωνο έχει κάποιο βαθμό αδιαβροχοποίησης αλλά η εταιρία δεν ήθελε να ξοδέψει χρήματα σε μια επίσημη πιστοποίηση για να μην ανέβει το κόστος της συσκευής.

Φαίνεται όμως πως δε λυπήθηκε τα χρήματα στο marketing της συσκευής, αφού το νέο πρόσωπο της OnePlus είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο Hollywood αυτή τη στιγμή, ο Robert Downey Jr. Κι ενώ είναι άγνωστο πόσο κόστισε στην OnePlus η επιστράτευση του “Iron Man”, να θυμίσουμε πως πρότερη συνεργασία του με την HTC το 2013 του απέφερε $12 εκατομμύρια. Αν σκεφτεί κανείς πόσο πιο δημοφιλής είναι σήμερα σε σχέση με τότε, σίγουρα αυτό το ποσό θα έχει πολλαπλασιαστεί.

Ο Downey ανάρτησε φωτογραφία του κρατώντας το OnePlus 7 Pro στον επίσημο Weibo λογαριασμό του, με την περιγραφή να αναφέρει “Είναι ωραίο να συνεργάζομαι με μία τεχνολογική εταιρία με την οποία έχουμε τον ίδιο παλμό”.

Η OnePlus έγινε γνωστή ως flagship killer αλλά με κάθε γενιά οι τιμές της αυξάνονται. Από τη μία προσπαθεί να τις κρατήσει χαμηλά θυσιάζοντας κάποια χαρακτηριστικά, αλλά από την άλλη και το marketing είναι απαραίτητο για να πουλήσει ένα τηλέφωνο. Θεωρείτε πως ισορροπεί σωστά η OnePlus μεταξύ marketing και τεχνολογικών χαρακτηριστικών ή θα έπρεπε να δώσει μεγαλύτερο βάρος σε ένα από τα δύο;