MORPHEUS | Το νέο chip που κανένας hacker δεν μπορεί να "σπάσει"

Σταματά τις επιθέσεις πριν αυτές ξεκινήσουν
06 Μαΐου 2019 10:10
MORPHEUS | Το νέο chip που κανένας hacker δεν μπορεί να "σπάσει"

Μία νέα αρχιτεκτονική chip αναπτύχθηκε από το University of Michigan και υπόσχεται ασφάλεια που όμοια της δεν έχουμε δει. Ουσιαστικά καταργεί το υπάρχον μοντέλο ασφαλείας με τα bug patches, αφού σταματά τις επιθέσεις πριν αυτές καν ξεκινήσουν. Το MORPHEUS chip όπως ονομάστηκε, κρυπτογραφεί και ανακατεύει σημαντικά κομμάτια του δικού του κώδικα 20 φορές το δευτερόλεπτο. Πολύ ταχύτερα δηλαδή από το χρόνο που χρειάζεται ένας hacker να εφαρμόσει τις τεχνικές του για να αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα.

Η σημερινή προσέγγιση εξάλειψης των bugs ασφαλείας ένα-ένα, είναι ένα παιχνίδι που χάνουμε. Οι άνθρωποι γράφουν συνεχώς κώδικα και όσο υπάρχει νέος κώδικας, θα υπάρχουν νέα bugs και κενά ασφαλείας. Με το MORPHEUS, ακόμα κι αν ένας hacker βρει ένα bug, η πληροφορία που χρειάζεται για να το εκμεταλλευτεί εξαφανίζεται 50 milliseconds αργότερα. Είναι ίσως ότι πιο κοντινό έχουμε σε ένα ασφαλές σύστημα.

Φανταστείτε να προσπαθείτε να λύσετε έναν Κύβο του Ρούμπικ ο οποίος αλλάζει κάθε φορά που ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας. Αυτό έχουν να αντιμετωπίσουν οι hackers με το MORPHEUS. Κάνει τον υπολογιστή ένα μη επιλύσιμο παζλ. – Todd Austin, καθηγητής επιστήμης υπολογιστών και μηχανικής