Η Apple παραδέχεται πως οι μειώσεις τιμών έχουν θετικά αποτελέσματα

Το πείραμα της Ινδίας πέτυχε
02 Μαΐου 2019 11:49
Η Apple παραδέχεται πως οι μειώσεις τιμών έχουν θετικά αποτελέσματα

Η υψηλή τιμολόγηση των iPhone είναι κάτι για το οποίο διαμαρτύρονται διαρκώς οι χρήστες smartphones. Πολλοί αποδίδουν σε αυτήν την τακτική και την πτωτική πορεία των πωλήσεων της Apple. Μήπως μία μείωση τιμών θα έδινε την απαραίτητη πνοή στις πωλήσεις της εταιρίας; Κάτι τέτοιο φαίνεται πως είναι η σωστή στρατηγική, τουλάχιστον αν λάβουμε υπόψη τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής η οποία εφαρμόστηκε στην Ινδία. Η Apple έριξε την τιμή του iPhone XR από τις 76.900 ρουπίες (€981) στις 59.990 ρουπίες (€765).

Ο ίδιος ο Tim Cook παραδέχτηκε πως οι μειώσεις τιμών των iPhone στην Ινδία δείχνουν μια αύξηση στις πωλήσεις στη χώρα. Έτσι επιβεβαιώνεται η τακτική που είχε ακολουθήσει η Apple και στην Κίνα με παρόμοια αποτελέσματα.

Έχουμε κάνει μερικές ρυθμίσεις στην Ινδία και βλέπουμε κάποια αρχικά καλύτερα αποτελέσματα εκεί. Όλα όσα κάνουμε (σχετικά με τις μειώσεις τιμών στην Κίνα) μας συμβουλεύουν για το μέλλον, έτσι ώστε να προσπαθούμε να μάθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να το εφαρμόζουμε αυτό στην τακτική μας.

Μένει να δούμε αν το πείραμα της Apple θα γίνει ευρύτερη στρατηγική της εταιρίας με αποτέλεσμα να δούμε και στην Ευρώπη μείωση τιμών, ή απλά είναι μια τακτική εξασφάλισης μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς στις δύο από τις σημαντικότερες αγορές του πλανήτη.