Το μερίδιο της Huawei στην παγκόσμια αγορά είναι πιο υψηλό από ποτέ  

Ανεβαίνει διαρκώς όσο Samsung και Apple πέφτουν

Το μερίδιο της Huawei στην παγκόσμια αγορά είναι πιο υψηλό από ποτέ

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η Huawei ήταν μία ακόμα κινεζική εταιρία, ανάμεσα στις πολλές οι οποίες δεν καταφέρνουν να ξεχωρίσουν. Σταδιακά όμως και με σταθερά βήματα έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο. Στόχος της, όπως έχει δηλώσει αρκετές φορές, να γίνει και ο νούμερο ένα, εκθρονίζοντας τη Samsung. Είναι κάτι τέτοιο άραγε εφικτό;

Όπως αποκαλύπτει τα νέα δεδομένα της Counterpoint Research, η Huawei έκανε νέο ρεκόρ όσον αφορά το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά smartphone. Τα στατιστικά δείχνουν πως ο κινεζικός κολοσσός κατέχει το 17% της αγοράς, της στιγμή που Samsung και Apple βρίσκονται στο 21% και 12% αντίστοιχα.

Ίσως ακόμα πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η τάση που έχουν οι εταιρίες. Το μερίδιο της Huawei βρίσκεται διαρκώς αυξανόμενο από το 2015, ενώ Samsung και Apple για την ίδια περίοδο βλέπουν μικρή αλλά σταθερή μείωση.

Οι προβλέψεις της Huawei κάνουν λόγο για κατάκτηση της πρώτης θέσης μέσα στον επόμενο χρόνο. Αν λάβουμε υπόψη όμως και τον εμπορικό πόλεμο που δέχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό.

0 comment(s)