OnePlus 7 Pro: Αυτά είναι τα πρώτα δείγματα φωτογραφιών

Γεφυρώνει το χάσμα με Samsung και Huawei
30 Απριλίου 2019 10:00
OnePlus 7 Pro: Αυτά είναι τα πρώτα δείγματα φωτογραφιών

Το OnePlus 7 Pro θα παρουσιαστεί επίσημα στις 14 Μαΐου, ωστόσο το Wired κατάφερε να έχει στα χέρια του μία “σχεδόν τελική” μορφή της συσκευής και μας προσφέρει όλα όσα κατέγραψε η κάμερα του τηλεφώνου για να αποδείξει πως η εταιρία έχει ωριμάσει στον τομέα της κάμερας. Το OnePlus 7 Pro αναμένεται να είναι η πιο ακριβή συσκευή που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η OnePlus, ενώ για πρώτη φορά θα έχουμε τρεις κάμερες, με τη μία να προσφέρει 3x οπτικό zoom.

Σύμφωνα με το Wired, το interface του μενού της κάμερας έχει μείνει ίδιο. Το κέντρο ενδιαφέροντος στο νέο σύστημα είναι φυσικά το zoom, το οποίο μπορεί να φτάσει έως και το 10x με τη βοήθεια του ψηφιακού zoom. Σε σχέση με το 5x zoom του Huawei P30 Pro, το Wired βρήκε το OnePlus 7 Pro να έχει οριακά λιγότερη λεπτομέρεια, περισσότερο θόρυβο και μικρότερη αντίθεση χρωμάτων. Τα videos που καταγράφονται με zoom λειτουργία σταθεροποιούνται “έως ένα βαθμό” προσφέροντας ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Πιο αναλυτικά, στο OnePlus 7 Pro θα έχουμε ένα κύριο wide φακό, έναν ultra-wide και έναν telephoto. ToF αισθητήρας βάθους δεν υπάρχει. Το shutter lag είναι 0.3 δευτερόλεπτα, ενώ το HDR έχει ρυθμιστεί καλύτερα από το παρελθόν για πιο φυσικά αποτελέσματα, διατηρώντας ρεαλιστική θερμοκρασία χρωμάτων και πιστότητα τόνων.

Το portrait mode είναι πιο φυσικό, με το bokeh εφέ να μην το παρακάνει και να είναι λιγότερα τεχνητό. Βελτίωση έχουμε και στην απομόνωση του αντικειμένου μας και στο διαδοχικό θόλωμα στο background.

Παρόλο που ο κύριος αισθητήρας είναι 48MP, οι φωτογραφίες που απέδωσε ήταν 12MP, με το downsampling να επικρατεί για να μειώσει το θόρυβο της φωτογραφίας, ωστόσο δε φτάνει επίπεδα Huawei. Το Nightscape mode ονομάζεται πλέον απλά Night mode και τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από αυτά του 6T.

Συνολικά λοιπόν περιμένουμε από την κάμερα του OnePlus 7 Pro μεγαλύτερη λεπτομέρεια, λιγότερο θόρυβο και πιο φυσικά χρώματα.