Sony: Αρνητικό ρεκόρ πωλήσεων smartphone για το πρώτο τρίμηνο

Βυθίζεται στην αβεβαιότητα
29 Απριλίου 2019 11:42
Sony: Αρνητικό ρεκόρ πωλήσεων smartphone για το πρώτο τρίμηνο

Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στη βιομηχανία των smartphones γνωρίζουν πολύ καλά πως η Sony δεν είναι αυτή που ήταν κάποτε και πως τα τελευταία χρόνια βυθίζεται όλο και περισσότερο στη λήθη της συνείδησης των καταναλωτών. Τα νούμερα έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτήν την πεποίθηση, καθώς η Sony έκανε αρνητικό ρεκόρ πωλήσεων στο οικονομικό τρίμηνο που μας πέρασε.

Όπως αποκάλυψε μέσω του Xperia Blog, κατάφερε να πουλήσει μόλις 1.1 εκατομμύριο smartphones στο πρώτο τρίμηνο του 2019, ενώ οι συνολικές πωλήσεις των 12 μηνών είναι οι μισές του προηγούμενου έτους, με μόλις 6.5 εκατομμύρια συσκευές. Να σημειώσουμε πως στην αρχή του οικονομικού έτους (που έληξε το Μάρτιο του 2019), η Sony περίμενε να πουλήσει 10 εκατομμύρια συσκευές, νούμερο που διαρκώς αναθεωρούσε χαμηλότερα στη διάρκεια του έτους, σε 9 εκατομμύρια και 7 εκατομμύρια.

Αν λάβει κανείς υπόψη το 2014 και τις 40 εκατομμύρια πωλήσεις, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το χτύπημα που έχει δεχθεί η εταιρία στην αγορά των smartphones. Η Sony προσπαθεί να σώσει ότι μπορεί με περικοπές τμημάτων και προσωπικού, έχει μειώσει κατά 50% τα λειτουργικά της έξοδα, αλλά συνεχίζει να λειτουργεί με απώλειες $869 εκατομμυρίων έως τώρα, με το μέλλον της εταιρίας να φαντάζει ζοφερό.

Tags: