Tα ηλεκτρικά πατίνια της Lime θα καταλαβαίνουν πότε είστε μεθυσμένοι

Ένα από τα πολλά μέτρα ασφαλείας που ετοιμάζει
19 Απριλίου 2019 13:30
Tα ηλεκτρικά πατίνια της Lime θα καταλαβαίνουν πότε είστε μεθυσμένοι

Τα πατίνια της Lime έχουν γίνει μόδα τον τελευταίο καιρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αφού αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή μεταφοράς μέσα στην πόλη. Ωστόσο, οι δικλείδες ασφαλείας των ηλεκτρικών σκούτερ δεν είναι αρκετές και εναπόκειται στον αναβάτη του, το κατά πόσο θα προστατευθεί. Η Lime το γνωρίζει αυτό και σχεδιάζει αρκετές τεχνολογίες που θα προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια στους χρήστες της e-scooter sharing υπηρεσίας.

O συνιδρυτής της, Brad Bao παραχώρησε μια συνέντευξη στο The Verge για το μέλλον της εταιρίας στον τομέα της ασφάλειας και πώς γίνεται να αναβαθμιστεί, χωρίς να γίνουν συμβιβασμοί στην άνεση χρήσης. 

Συγκεκριμένα, ο Bao αναφέρθηκε στις τεχνολογίες που εργάζεται αυτόν τον καιρό η Lime που θα εξασφαλίσουν μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία οδήγησης. Ένα από αυτά είναι η ανίχνευση μεθυσμένου αναβάτη, όπου μέσω αισθητήρων το Lime scooter θα μειώνει αυτόματα την ταχύτητα, ενώ αναφέρθηκε και στο πόσο σημαντική είναι η ιδιωτικότητα των χρηστών και τα δεδομένα που μοιράζονται:

Για παράδειγμα, τα scooter μας έχουν κάθε είδους αισθητήρες που ανιχνεύουν όταν κάποιος οδηγεί σε ίσια γραμμή ή πηγαίνει πέρα-δώθε. Θα μπορούμε να τον προειδοποιούμε και να μειώνουμε την ταχύτητά του. Ακόμη δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Δεν έχει λανσαριστεί αλλά είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα βελτίωσης της ασφάλειας, το οποίο μάλιστα προεκτείνεται και στον τομέα των προσωπικών δεδομένων.

Εσείς χρησιμοποιείτε τα Lime; Πώς είναι η εμπειρία σας; Πείτε μας στα σχόλια.