Galaxy Fold: Χαλάνε οι οθόνες του αναδιπλούμενου κινητού της Samsung

Αρκετά review units παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα
18 Απριλίου 2019 10:55
Galaxy Fold: Χαλάνε οι οθόνες του αναδιπλούμενου κινητού της Samsung

Το Samsung Galaxy Fold σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τα smartphones και τα μέσα του εξωτερικού έλαβαν μια βδομάδα νωρίτερα από την κυκλοφορία του τα review units. Ωστόσο μια μεγάλη φοβία που υπήρχε για το κινητό φαίνεται πως επιβεβαιώνεται και έχει να κάνει με το βασικό χαρακτηριστικό του, την αναδιπλούμενη οθόνη. 

Αρκετοί reviewers που έλαβαν το Galaxy Fold, όπως ο YouTuber, Marques Brownlee (MKBHD), αλλά και το The Verge αναφέρουν ότι η οθόνη είτε σπάει, είτε κάνει βαθουλώματα είτε ξεκολλάει το προστατευτικό στρώμα της με αποτέλεσμα η οθόνη να κλείνει εντελώς. 

 

Σε έναν άλλο review unit, η οθόνη του Galaxy Fold φαίνεται να τρεμοπαίζει και στις δύο πλευρές της.

H Samsung από την πλευρά της, βλέποντας ότι το πρόβλημα πήρε διαστάσεις, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, κάνοντας λόγο πώς θα ελέγξει διεξοδικά κάθε ένα από αυτές τις συσκευές για να βρεί τι προκαλεί το πρόβλημα:

Ένας περιορισμένος αριθμός πρώιμων δειγμάτων του Galaxy Fold παρασχέθηκαν στα μέσα για review. Λάβαμε μερικές αναφορές σχετικά με την κύρια οθόνη στα παρεχόμενα δείγματα. Θα επιθεωρήσουμε επιμελώς αυτές τις μονάδες αυτοπροσώπως για να προσδιορίσουμε την αιτία του θέματος.

Ξεχωριστά, μερικοί reviewers ανέφεραν ότι έχουν αφαιρέσει το επάνω στρώμα της οθόνης προκαλώντας ζημιά στην οθόνη. Η κύρια οθόνη στο Galaxy Fold διαθέτει ένα προστατευτικό στρώμα στο επάνω μέρος, το οποίο αποτελεί μέρος της δομής της οθόνης που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει την οθόνη από ακούσιες γρατζουνιές. Η αφαίρεση του προστατευτικού στρώματος ή η προσθήκη συγκολλητικών ουσιών στην κύρια οθόνη, μπορεί να προκαλέσει βλάβη. Θα διασφαλίσουμε ότι αυτές οι πληροφορίες παρέχονται σαφώς στους πελάτες μας.

Να αναφέρουμε πως η τιμή του αγγίζει τα $2000 δολάρια και η κυκλοφορία του Galaxy Fold θα γίνει κανονικά στις 26 Απριλίου, με τη Samsung να μην σκέφτεται το ενδεχόμενο κάποιας καθυστέρησης στο λανσάρισμά του.