Το Netflix αφαίρεσε την υποστήριξη AirPlay

Τέλος το casting από το τηλέφωνο στο Apple TV
09 Απριλίου 2019 09:31
Το Netflix αφαίρεσε την υποστήριξη AirPlay

Αν διαθέτετε Apple TV γνωρίζεται πόσο εύκολη είναι η μετάδοση περιεχομένου από το τηλέφωνό σας στην τηλεόρασή σας. Ωστόσο δε θα μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείται το AirPlay για να δείτε Netflix, καθώς η streaming υπηρεσία αφαίρεσε την υποστήριξή του. Οι λόγοι φαίνεται πως είναι τεχνικοί.

Η Apple συνεργάστηκε με αρκετούς κατασκευαστές τηλεοράσεων φέτος για φέρει τη συμβατότητα με το AirPlay 2. Ωστόσο, όπως τόνισε το Netflix, το AirPlay 2 δε διαθέτει ψηφιακές υπογραφές για να μπορεί το Netflix να αναγνωρίζει ποιες τηλεοράσεις είναι αυτές.

Θέλουμε οι συνδρομητές μας να έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία Netflix σε κάθε συσκευή που χρησιμοποιούν. Με την υποστήριξη AirPlay σε τρίτους κατασκευαστές, δεν υπάρχει τρόπος για εμάς να ξεχωρίσουμε τις συσκευές (ποια είναι Apple TV και ποια όχι) ή να πιστοποιήσουμε αυτές τις εμπειρίες. Έτσι, αποφασίσαμε να αποσύρουμε την υποστήριξη AirPlay για το Netflix για να διασφαλίσουμε το επίπεδο της ποιότητας της θέασης. Οι συνδρομητές μας μπορούν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στο Netflix από τις ενσωματωμένες εφαρμογές Netflix στις Apple TV και άλλες συσκευές.