Jeff Bezos: Το διαζύγιο που κόντεψε να του στοιχίσει την Amazon

Διατηρεί τον έλεγχο στην εταιρία
06 Απριλίου 2019 10:00
Jeff Bezos: Το διαζύγιο που κόντεψε να του στοιχίσει την Amazon

Το διαζύγιο του Jeff Bezos με την πρώην – πλέον – γυναίκα του, MacKenzie Bezos οριστικοποιήθηκε επιτρέποντας στον ισχυρό άντρα της Amazon να πάρει μια βαθιά ανάσα ανακούφισης. Ο Bezos θα διατηρήσει το 75% των μετοχών του στην εταιρία, καθώς και τον πλήρη έλεγχο σε Blue Origin και Washington Post.

Το ζεύγος είχε παντρευτεί πριν την ίδρυση της Amazon και οι μετοχές αποτελούσαν κοινή ιδιοκτησία με αποτέλεσμα ένα διαζύγιο να απειλεί τον έλεγχο του Bezos στην εταιρία. Πριν το διαζύγιο, το ζεύγος είχε το 16% των μετοχών της Amazon, αξίας $140 δισεκατομμυρίων. Τα πράγματα ήρθε να ταράξει το National Enquirer όταν αποκάλυψε πως ο Bezos είχε δεσμό με την παρουσιάστρια Lauren Sanchez, ενώ ο Bezos ισχυριζόταν πως το μέσο τον εκβίαζε, απειλώντας να εκδώσει φωτογραφίες από τις προσωπικές στιγμές του παράνομου ζευγαριού.

Η συμφωνία του διαζυγίου προβλέπει πως η MacKenzie θα κρατήσει μόνο το 1/4 των μετοχών τους από την Amazon, αξίας περίπου $35 δισεκατομμυρίων και θα παραχωρήσει στον Bezos τη δυνατότητα ψήφου από τις μετοχές της, επιτρέποντάς του έτσι να διατηρήσει ακέραιη την ισχύ του μέσα στην εταιρία.