Kazuo Hirai: Η θρυλική μορφή της Sony αποσύρεται μετά από 35 χρόνια

Ο άνθρωπος που “έσωσε τη Sony”
29 Μαρτίου 2019 10:40
Kazuo Hirai: Η θρυλική μορφή της Sony αποσύρεται μετά από 35 χρόνια

Ο Kazuo Hirai έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τη Sony, καθώς ως CEO κατάφερε να σώσει τη Sony από την καθοδική της πορεία, αλλάζοντας στρατηγική. Μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας λοιπόν, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την εταιρία.

Ο Hirai ανέλαβε καθήκοντα CEO το 2012 αντικαθιστώντας τον Sir Howard Stringer και κάνοντας τη Sony και πάλι κερδοφόρα. Έως τότε ήταν επικεφαλής του Playstation τμήματος, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επάνοδο της Sony. Αποσύρθηκε από CEO πέρυσι και ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου του συμβουλίου. Με αυτόν τον τίτλο θα αποσυρθεί επίσημα στις 18 Ιουνίου 2019. Θα συνεχίσει να προσφέρει τις συμβουλές του ως επικεφαλής σύμβουλος της εταιρίας.

Από την αλλαγή της σκυτάλης του CEO στον Yoshida τον περασμένο Απρίλιο, ως Πρόεδρος της Sony, είχα την ευκαιρία να εξασφαλίσω μια ομαλή μετάβαση και να παρέχω υποστήριξη στη διοίκηση της Sony. Είμαι σίγουρος πως όλοι στη Sony είναι στην ίδια γραμμή κάτω από τη δυνατή ηγεσία του Yoshida και είναι έτοιμοι να χτίσουν ένα ακόμα πιο λαμπρό μέλλον για τη Sony. – Kazuo Hirai

Tags: