Οι Flat-Earthers ετοιμάζουν αποστολή στην Ανταρκτική

Για να αποδείξουν ότι είναι “η άκρη του κόσμου”
24 Μαρτίου 2019 11:12
Οι Flat-Earthers ετοιμάζουν αποστολή στην Ανταρκτική

Οι οπαδοί της θεωρίας της επίπεδης Γης μετά από συνέδρια, κρουαζιέρες και τηλεοπτικές σειρές, πάνε ένα βήμα παραπέρα και οργανώνουν αποστολή στην Ανταρκτική, ελπίζοντας να ανακαλύψουν την άκρη του κόσμου…τους. Όπως αποκαλύπτει το Forbes, το ενδιαφέρον για αυτήν την αποστολή είναι μεγάλο στους κύκλους των Flat-Earthers, δεν υπάρχουν όμως ακόμα λεπτομέρειες για αυτήν.

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε για να τελειώνουμε με αυτήν την αντιπαράθεση μια για πάντα, είναι να μετρήσουμε την απόσταση της ακτής της Ανταρκτικής. Αν μπορέσουμε να φτάσουμε στην Ανταρκτική και να πλεύσουμε κατά μήκος της, θα μετρήσουμε την απόστασή της και θα αποδείξουμε πως είναι ουσιαστικά το άκρο που περιβάλλει την επίπεδη Γη, αποκρούοντας εντελώς κάθε επιχείρημα αυτών που λατρεύουν τον Ήλιο και τον ηλιοκεντρισμό. – Jay Decasby, Flat-Earther

Η πεποίθηση των Flat-Earthers για την Ανταρκτική είναι πως έχει ένα τεράστιο τείχος πάγου ύψους 50 μέτρων το οποίο περιβάλλει όλη τη Γη και σκοπός του είναι να αποτρέπει τους εξερευνητές από το να το περάσουν.

Να θυμίσουμε πως η Ανταρκτική έχει εξερευνηθεί εδώ και πάνω από έναν αιώνα, με πρώτο τον Roald Amundsen το 1911, ο οποίος έφτασε στο γεωγραφικό Νότιο Πόλο. Έκτοτε, δεκάδες αποστολές από όλο τον κόσμο έχουν διασχίσει την Ανταρκτική.