Xiaomi Black Shark 2: Ανακοινώθηκε με θηριώδη specs και OLED οθόνη από τη Samsung

Το νέο gaming smartphone της εταιρίας
19 Μαρτίου 2019 11:08
Xiaomi Black Shark 2: Ανακοινώθηκε με θηριώδη specs και OLED οθόνη από τη Samsung

Η Xiaomi ανακοίνωσε και επίσημα τον διάδοχο του gaming smartphone της. Το Xiaomi Black Shark 2 έρχεται ξανά με θηριώδη τεχνικά χαρακτηριστικά όπως 12GB RAM (ή 8GB/128GB αποθηκευτικού χώρου), τα οποία είναι τύπου LPDDR4X σε dual channel διάταξη και χρονίζονται στα 2.133ΜΗz.

Επίσης είναι εξοπλισμένο με τον Snapdragon 855 και την Adreno 640 GPU, ενώ για να κρατάει δροσερό το κινητό σε στιγμές μεγάλου φόρτου εργασίας -κυρίως το gaming- φέρει ένα ειδικό σύστημα υδρόψυξης που το αναφέρει η Xiaomi ως "direct touch multilayer liquid cooling system". Yποστηρίζει 27W fast charging, μέσω Type-C καλωδίου, στην μπαταρία των 4.000mAh που κουβαλάει εντός του.  

Στο πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Black Shark 2 συναντάμε μια OLED οθόνη 6.39 ιντσών ανάλυσης 1080x2340, με αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, την οποία κατασκεύασε η Samsung. Ωστόσο, η Xiaomi πρόσθεσε ένα έξτρα χαρακτηριστικό σε αυτή. Ένα σύστημα που ανιχνεύει την πίεση στην οθόνη και δίνει τη δυνατότητα να χαρτογραφήσετε κουμπιά στις άκρες τις τηλεφώνου. 

Ιδιαίτερη μνεία έκανε η Xiaomi στο "Always HDR" χαρακτηριστικό της οθόνης, που μετατρέπει το SDR περιεχόμενο σε HDR σε πραγματικό χρόνο, καθώς και στο γεγονός ότι εργάστηκε ειδικά στο να μειώνει εξαιρετικά το latency της οθόνης στα 43.5ms. Στα της κάμερας εκεί συναντάμει ένα σετ 48 megapixel και 12 megapixel αισθητήρων στο πίσω μέρος και μια selfie κάμερα των 20MP. 

Το Black Shark 2 είναι ήδη διαθέσιμο στην Κίνα σε ασημί και μαύρο χρώμα με το μοντέλο των 8GB/128GB να κοστίζει περίπου $480 και αυτό με τα 12GB/256GB στα $620. Πληροφορίες για την διάθεσή του και σε άλλες χώρες δεν δόθηκαν.