Η αγορά των wearables συνεχίζει να ανθίζει

Με την Apple να διατηρεί το θρόνο
08 Μαρτίου 2019 10:18
Η αγορά των wearables συνεχίζει να ανθίζει

Τα wearables σημειώνουν σταθερή αύξηση στην αγορά, με ολοένα και περισσότερους καταναλωτές να εμπιστεύονται κάποιο fitness band ή smartwatch στον καρπό τους. Όπως δείχνουν τα δεδομένα του IDC, η αγορά των wearables αυξήθηκε κατά 31.4% το τέταρτο τρίμηνο του 2018, μία αξιοσημείωτη ανάπτυξη. Μπορεί η εορταστική περίοδος να “φούσκωσε” λίγο τα νούμερα, αλλά η πραγματικότητα παραμένει πως μέσα στο 2018 πωλήθηκαν 172.2 εκατομμύρια wearable συσκευές, σημειώνοντας 27.5% άνοδο σε σχέση με το 2017.

Η Apple παραμένει κυρίαρχος στον τομέα των smartwatches φτάνοντας τα 9.2 εκατομμύρια συσκευές μέσα στο τρίμηνο. Συνολικά, το 34.3% των wearables αποτελούν τα smartwatches, αλλά χάρη στα AirPods της Apple, στα Pixel Buds της Google και άλλα, η αγορά των ασύρματων ακουστικών αυξήθηκε κατά 66.4% αποτελώντας πλέον το 21.9% των wearables.

Μία από τις μεγαλύτερες ανόδους στην κατηγορία είδε η Huawei, η οποία είδε ανάπτυξη 248.5% στην αγορά των wearables, κυρίως χάρη στο Watch GT και τα FreeBuds 2 Pro.

Η αγορά των wearables που φοριούνται στα αυτιά έχει μεγαλώσει σημαντικά την τελευταία χρονιά και περιμένουμε να αυξηθεί ακόμα παραπάνω τα επόμενα χρόνια. Είναι το νέο πεδίο μάχης των εταιριών, καθώς αυτού του είδους τα ακουστικά γίνονται απαραίτητα για πολλούς, δεδομένης της εξαφάνισης του headphone jack από τις σύγχρονες συσκευές. Προσθέστε σε αυτό την άνοδο των έξυπνων βοηθών και τα βιομετρικά στοιχεία που λαμβάνονται από το αυτί και οι εταιρίες έχουν την τέλεια συνταγή για να πουλήσουν στους καταναλωτές μία συσκευή η οποία συμπληρώνει το οικοσύστημα συσκευών που υπάρχει στους καρπούς τους ή στις τσέπες τους. – Jitesh Ubrani, επικεφαλής αναλυτής του IDC