Η Huawei μηνύει τελικά την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Για αντισυνταγματικούς περιορισμούς στις πωλήσεις της
07 Μαρτίου 2019 09:15
Η Huawei μηνύει τελικά την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Οι πληροφορίες αποδείχτηκαν σωστές και η Huawei σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε, ανακοίνωσε και επίσημα πως μηνύει την αμερικανική κυβέρνηση για αντισυνταγματικούς περιορισμούς στις πωλήσεις της εταιρίας στις ΗΠΑ. Ο επιλαχών Πρόεδρος της εταιρίας, Guo Ping ισχυρίστηκε πως οι ΗΠΑ δεν άφησαν άλλη επιλογή στην Huawei, με το Κογκρέσο να δρα ως “δικαστής, ένορκος και δήμιος” όταν αποφάσισε να απαγορέψει τα προϊόντα της εταιρίας.

Διαβάζοντας από τις νέες αναδιπλούμενες Mate X συσκευές της Huawei, τα στελέχη της εταιρίας τόνισαν πως οι ΗΠΑ κατηγορούν τον 5G εξοπλισμό της χωρίς την παραμικρή απόδειξη, ενώ παρατήρησαν πως “η Huawei δεν έχει και ποτέ δε θα εφαρμόσει πίσω πόρτες και δε θα επιτρέψει σε κανέναν να το κάνει”.

Κατηγόρησε μάλιστα ευθέως τις ΗΠΑ πως παραβίασαν τους servers της Huawei κλέβοντας emails, λασπολόγησαν εναντίον της και την απέκλεισαν από τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί στον 5G τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δε λέμε ότι είμαστε τέλειοι. Δε λέμε ότι πάντα παράγουμε τον τέλειο κώδικα. Δε λέμε ότι πάντα εκτελούμε κάθε διεργασία σωστά από την πρώτη φορά. Κανένας οργανισμός στον κόσμο δεν μπορεί να το πει αυτό. Αλλά αυτό που μπορούμε  να πούμε είναι το εξής: Θα συνεχίσουμε να κάνουμε επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων στην Έρευνα και Ανάπτυξη και στην ασφάλεια. – John Suffolk, Global Cyber Security & Privacy Officer