Το YouTube απενεργοποιεί τα σχόλια σε videos που εμφανίζονται παιδιά

Νέα μέτρα για την προστασία των ανηλίκων
01 Μαρτίου 2019 10:01
Το YouTube απενεργοποιεί τα σχόλια σε videos που εμφανίζονται παιδιά

Η πλειοψηφία των καναλιών στου YouTube που εμφανίζουν παιδιά στο περιεχόμενό τους ή στο thumbnail είδαν τα σχόλια να απενεργοποιούνται από τα videos τους μετά από πρωτοβουλία της ίδιας της εταιρίας. Το YouTube αφαίρεσε όλα τα σχόλια από αυτού του είδους τα videos και θα συνεχίσει να το κάνει για τους ερχόμενους μήνες, μετά τη διαπίστωση πως κάτω από φαινομενικά αθώα videos με παιδιά, συγκεντρώνονται σχόλια με επιθετικές ή παιδοφιλικές τάσεις. Μόνο επίλεκτα κανάλια με παιδιά θα μπορέσουν να συνεχίσουν να έχουν τον τομέα των σχολίων ενεργό, αλλά θα απαιτείται από αυτά να επιτηρούν τα σχόλια.

Αυτά τα κανάλια θα απαιτείται να ελέγχουν ενεργά τα σχόλια, ακόμα και πέρα από την απλή χρήση των εργαλείων ελέγχου και θα πρέπει να επιδεικνύουν χαμηλό ρίσκο επιθετικής συμπεριφοράς. – YouTube blog post

Το YouTube έθεσε σε λειτουργία και έναν καλύτερο αλγόριθμο εντοπισμού και αφαίρεσης τέτοιων σχολίων. Η απόφαση του YouTube έρχεται μετά από την παύση διαφήμισης εταιριών όπως η Disney και η Nestle, όταν διαπίστωσαν πως διαφημίσεις των προϊόντων τους αναπαράγονταν σε videos με τέτοιου είδους σχόλια. Το YouTube ισχυρίζεται πως έχει σβήσει δεκάδες εκατομμύρια σχόλια και αφαίρεσε πάνω από 400 κανάλια που σχετίζονται με αμφιλεγόμενα πλάνα που διαστρεβλώνουν την παιδική αθωότητα.

Τα έσοδα των δημιουργών δε θα επηρεαστούν σύμφωνα με το YouTube. Και παρόλο που καταλαβαίνει πως ο τομέας των σχολίων είναι σημαντικός για να μετρούν οι δημιουργοί το engagement, ξέρουν "πως είναι σωστό αυτό που κάνουμε για την προστασία της κοινότητας του YouTube”.

Tags: