Το Mate X είναι η απάντηση της Huawei στο Samsung Fold

Ένα εντυπωσιακό αναδιπλούμενο smartphone
25 Φεβρουαρίου 2019 09:32
Το Mate X είναι η απάντηση της Huawei στο Samsung Fold

Στα πλαίσια του MWC 2019 η Huawei παρουσίασε τη δική της πρόταση για τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα, λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του Fold της Samsung. Η Huawei με το Mate X προσεγγίζει διαφορετικά το θέμα αναδιπλούμενο τηλέφωνο, με την OLED οθόνη να αναδιπλώνεται διαφορετικά από αυτή της Samsung.

Η οθόνη λοιπόν ξεδιπλώνεται και έχει λεπτότερο σχεδιασμό. Με μόλις 11 χιλιοστά πάχος, μοιάζει σχεδόν με κανονικό τηλέφωνο. Επιπλέον, το πάχος σε συνδυασμό με τον τρόπο ξεδιπλώματος επιτρέπει στη συσκευή να διπλώνει την OLED οθόνη χωρίς την ανάγκη κάποιας γραμμής διπλώματος. Η Huawei λέει πως έχει δοκιμάσει τη συσκευή στα QA εργαστήριά της με 100.000 διπλώματα. Πλήρως ανοιγμένη στις 8 ίντσες, η συσκευή διαθέτει ένα “χερούλι” στη δεξιά πλευρά, όπου στεγάζονται αρκετά ηλεκτρονικά στοιχεία όπως οι κάμερες, ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων κλπ.

Οι εφαρμογές είναι ρυθμισμένες ώστε να καταλαμβάνουν την οθόνη σε όποια μορφή βρίσκεται. Διπλωμένο, έχει τη μορφή ενός συμβατικού smartphone με οθόνη στο πίσω μέρος. Μπορείτε να τραβήξετε selfies με την πίσω κάμερα ενώ βλέπετε την οθόνη.

Εσωτερικά βρίσκουμε τον Kirin 980 με 8GB RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 4.500mAh με 55W ταχεία φόρτιση που προσφέρει 0-80% σε 30 λεπτά. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο power button. Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως πρόκειται για 5G τηλέφωνο και διαθέτει modem κατασκευής Huawei. Η κυκλοφορία της συσκευής αναμένεται το καλοκαίρι σε τιμή στα €2.299.