Ο Zuckerberg θα συναντηθεί με την Βρετανική κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις περί "ψηφιακών γκάνγκστερ"

Την ώρα που ετοιμάζει κανονισμούς για τις online πλατφόρμες
22 Φεβρουαρίου 2019 18:39
Ο Zuckerberg θα συναντηθεί με την Βρετανική κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις περί "ψηφιακών γκάνγκστερ"

Μετά την αναφορά-κόλαφος του Βρετανικού Κοινοβουλίου όπου αναφερόταν στο Facebook ως ψηφιακούς γκάνγκστερς, φαίνεται πως οι πιέσεις έφεραν αποτέλεσμα. Ο ισχυρός άνδρας του Facebook, Mark Zuckerberg, θα συναντηθεί με εκπρόσωπο της Βρετανικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα με τον Υπουργό Πολιτισμού, Jeremy Wright. 

Όπως αναφέρει το άρθρο του The Guardian, ο κ. Wright πέταξε μάλιστα για τα κεντρικά γραφεία του Facebook στην Καλιφόρνια ώστε να συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον Zuckerberg.

Όλα αυτά αποτελούν αποτέλεσμα των πιέσεων που άσκησε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έπειτα από το γεγονός πως ο Zuckerberg αρνήθηκε επανειλλημένα να συναντηθεί με το Βρετανικό Κοινοβούλιο και να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με θέματα παραπληροφόρησης και ιδιωτικότητας των δεδομένων. Άλλος ένας λόγος αυτής της στροφής του Zuckerberg είναι πώς η Βρετανία ετοιμάζει κανονισμούς και νομοσχέδια για τις online πλατφόρμες. 

Λέγεται πως η συνάντησή τους θα κρατήσει μόλις 30 λεπτά. Όσο θα βρίσκεται στις ΗΠΑ, ο Υπουργός Πολιτισμού θα συναντηθεί και με εκπροσώπους των Twitter, YouTube, Google και Apple. 

Ο κ. Wright έχει δηλώσει πως "η εποχή του αυτοέλεγχου έχει τελειώσει" για τους τεχνολογικούς γίγαντες. Μένει να δούμε το αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων καθώς στο μέτωπο αυτό υπάρχουν εξελίξεις που τρέχουν συνεχώς, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.