Ο Donald Trump δεν αρκείται με το 5G και θέλει άμεσα το 6G

Είναι πιο μπροστά από τις εξελίξεις ο Αμερικανός Πρόεδρος
22 Φεβρουαρίου 2019 15:24
Ο Donald Trump δεν αρκείται με το 5G και θέλει άμεσα το 6G

Το 5G αρχίζει και γίνεται ένα από τα trends του τεχνολογικού κόσμου, ιδιαίτερα και μετά την πρώτη απόπειρα της Samsung να μπει στον χώρο, με το Galaxy S10 5G. Ο Donald Trump έχει απασχολήσει αρκετές φορές τον τεχνολογικό κόσμο και τη συγκεκριμένη στήλη εδώ στο Unboxholics.com, καθώς σήμερα έκανε μερικά tweets σχετικά με την εν λόγω τεχνολογία. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δείχνει να θεωρεί το 5G...ξεπερασμένο και να βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις, καθώς δήλωσε την επιθυμία του να δει το 6G στη χώρα του. 

Θέλω την 5G ακόμη και την 6G τεχνολογία στις Ηνωμένες Πολιτείες το συντομότερο δυνατόν. Είναι μακράν πιο δυνατό, γρηγορότερο και εξυπνότερο από το τωρινό πρότυπο. ΟΙ αμερικανικές εταιρίες θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους αν δεν θέλουν να μείνουν πίσω. Δεν υπάρχει λόγος που θα πρέπει να είμαστε πίσω...

Η ανησυχία του Trump για τις τηλεπικοινωνίες προέρχεται από παλαιότερες δηλώσεις του πως οι κινέζικες εταιρίες, όπως η Huawei, θα πάρουν τα πρωτεία στο 5G. Να αναφέρουμε πως το 6G δεν υφίσταται καν ακόμη ούτε στη θεωρία, ενώ το 5G βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα από άποψη υιοθέτησης. Ίσως ο αμερικανός Πρόεδρος να ήθελε να δώσει στις εταιρίες το έναυσμα για να προσπαθήσουν περισσότερο και να έχουν το προβάδισμα στην επόμενη γενιά των τηλεπικοινωνιών.