Galaxy Fold: Το πρώτο αναδιπλούμενο κινητό της Samsung "λυγίζει" και τα πορτοφόλια σας

Και θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στα smartphones
20 Φεβρουαρίου 2019 21:06
Galaxy Fold: Το πρώτο αναδιπλούμενο κινητό της Samsung "λυγίζει" και τα πορτοφόλια σας

Με το "καλημέρα" η Samsung στο ειδικό Unpacked Event, το οποίο οι Unboxholics παρακολουθούν ζωντανά από το Λονδίνο, ανακοίνωσε το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone της, με σκοπό να αλλάξει τα δεδομένα που ξέραμε στην κατηγορία. Και εγένετο το Samsung Galaxy Fold, το οποίο διαθέτει αυτό που η εταιρία ονομάζει Infinity Flex. Πρόκειται για μια συσκευή η οποία στην μπροστινή πλευρά έχει μέγεθος 4.6 ίντσες, όμως όταν ξεδιπλωθεί αγγίζει τις 7.3 ίντσες. Επί της ουσίας μπορεί να μεταμορφώνεται με ένα "ξεδίπλωμα" από smartphone σε tablet. 

H Samsung σημείωσε ότι κατασκεύασε έναν ειδικό μεταλλικό μεντεσέ στη μέση του τηλεφώνου ώστε να μην αντιμετωπίζει προβλήματα κατά την αναδίπλωσή του. Η μπαταρία του επίσης χωρίζεται στα δύο μέρη της συσκευής και συνολικά έχει χωρητικότητα 4.380mAh. 

Στα specs του Fold συμπεριλαμβάνονται ένας επεξεργαστής τελευταίας τεχνολογίας στα 7nm, 12GB RAM και eUFS 3.0 αποθηκευτικός χώρος στα 512GB για ακόμη γρηγορότερη απόκριση της συσκευής. 

Τις ιδιαίτερες ικανότητες του Galaxy Fold η Samsung έδειξε με ένα ζωντανό demo. Εκεί παρουσίασε το τριπλό multitasking που μπορεί να κάνει όταν ξεδιπλώνεται πλήρως (φωτό) και έτσι μπορείτε να βλέπετε βίντεο στο YouTube, να απαντάτε στο WhatsApp και να κάνετε Google Search ταυτόχρονα.

Συνολικά το Fold έρχεται εξοπλισμένο με έξι (!) κάμερες, τρεις στο πίσω μέρος της μιας πλευράς, δύο εμπρός και μια ακόμη στο πίσω μέρος της δεύτερης πλευράς του. 

Η ίδια η Samsung το χαρακτήρισε ως μια luxury συσκευή και...πολυτελείας είναι και η τιμή του. Το Galaxy Fold θα κυκλοφορήσει στις 26 Απριλίου στις ΗΠΑ με κόστος τα $1.980