Ιδρυτής Huawei: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να μας συντρίψουν

Η πρώτη συνέντευξή του μετά τη σύλληψη της κόρης του
19 Φεβρουαρίου 2019 10:17
Ιδρυτής Huawei: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να μας συντρίψουν

Στην πρώτη του δημόσια συνέντευξη μετά τη σύλληψη της κόρης του και CFO της Huawei, Meng Wanzhou, ο ιδρυτής της εταιρίας δηλώνει πως η Huawei είναι πολύ μεγάλη και σημαντική για να αποτύχει. Μιλώντας στο BBC, ο Ren Zhengfei δήλωσε πως οι κατηγορίες των ΗΠΑ περί απάτης, κλοπή βιομηχανικών μυστικών και κατασκοπείας δεν είναι αρκετές για να συντρίψουν την Huawei.

Δεν υπάρχει τρόπος να μας συντρίψουν οι ΗΠΑ. Ο κόσμος δεν μπορεί να μας αφήσει επειδή είμαστε πιο αναπτυγμένοι. Ακόμα κι αν πείσουν περισσότερες χώρες να σταματήσουν να μας χρησιμοποιούν προσωρινά, μπορούμε πάντα να μειώσουμε λίγο την κλίμακά μας.

Τόνισε επίσης πως οι ΗΠΑ δεν αντιπροσωπεύουν τον κόσμο και πως τα κεφάλαια που θα επένδυε η Huawei εκεί, τώρα θα τα επενδύσει σε άλλες αγορές. Για το θέμα της κόρης του δήλωσε πως θεωρεί απαράδεκτο ότι οι ΗΠΑ τη χρησιμοποιούν για πολιτικό εκβιασμό, ωστόσο η εταιρία δεν έχει επιβραδύνει την ανάπτυξή της από το περιστατικό αυτό. Για το αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα ακολουθήσει το δρόμο που δείχνουν οι ΗΠΑ στους συμμάχους τους, δήλωσε πως εμπιστεύεται το Ηνωμένο Βασίλειο και ελπίζει το Ηνωμένο Βασίλειο να τους εμπιστευτεί ακόμα περισσότερο, ενώ τόνισε πως η Huawei δεν αποτελεί απειλή για καμία χώρα.