Mi 9 | Η Xiaomi παραδέχεται από τώρα πως το διάφανο πίσω μέρος είναι ψεύτικο

Σπεύδει να προλάβει τις αντιδράσεις
19 Φεβρουαρίου 2019 09:19
Mi 9 | Η Xiaomi παραδέχεται από τώρα πως το διάφανο πίσω μέρος είναι ψεύτικο

Πέρυσι η Xiaomi παρουσίασε μία ειδική έκδοση της ναυαρχίδας της, το Mi 8 Explorer Edition, για το οποίο ισχυριζόταν πως είχε διάφανο πίσω μέρος που αποκάλυπτε τα εσωτερικά μέρη του τηλεφώνου. Βολικά, παρέβλεψε να αναφέρει πως τα μέρη που φαίνονται ήταν ψεύτικες απεικονίσεις των πραγματικών, κάτι που πήρε διαστάσεις στο internet και έκλεψε λίγη από την αίγλη ενός κατά τα άλλα πρωτότυπου σχεδιασμού τηλέφωνου. Την ίδια τακτική του Explorer Edition θα ακολουθήσει και στο Mi 9, ωστόσο αυτή τη φορά έσπευσε να τονίσει πως τα υλικά που φαίνονται στο διάφανο μέρος είναι ψεύτικα.

Με ανακοίνωσή του στο Weibo, o ιδρυτής και CEO της Xiaomi, Lei Jun, παραδέχτηκε πως τα εσωτερικά μέρη του διάφανου πίσω μέρους, είναι απλά ένα πολύ λεπτό κομμάτι αλουμινίου το οποίο έχει χαραχτεί με CNC για να απεικονίζει μια πιο στυλιζαρισμένη όψη των πραγματικών εξαρτημάτων του τηλεφώνου. Τόνισε επίσης πως το κομμάτι αλουμινίου δεν εξυπηρετεί μόνο αισθητικούς λόγους αλλά μπορεί να διαχέει καλύτερα και τη θερμότητα.

Αποκάλυψε επίσης πως το τηλέφωνο θα έρθει με AI κάμερα 48MP που αποτελείται από 7 φακούς με f/1.47 και 12GB RAM. Παραμένει άγνωστο αν το Mi 9 Explorer Edition θα έρθει μαζί με το Mi 9 στο MWC 2019.