Τι σημαίνει το 5G για το gaming;

Η Samsung ετοιμάζεται για τη νέα εποχή
17 Φεβρουαρίου 2019 11:31
Τι σημαίνει το 5G για το gaming;

Τα 5G δίκτυα μπορεί να μην είναι ακόμα διαθέσιμα ευρέως, ωστόσο οι εταιρίες αρχίζουν να κάνουν συμβατές τις συσκευές τους με τη νέα αυτή τεχνολογία. Η Samsung φυσικά δεν μπορούσε να λείπει από το “τρένο” του 5G και στο Unpacked event αναμένουμε περισσότερα νέα για αυτό. Οι μέχρι τώρα φήμες κάνουν λόγο για την παρουσίαση μιας συσκευής Galaxy S10 η οποία θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά και θα είναι 5G. Πέρα όμως από τις διάφορες εφαρμογές που θα έχει το 5G στην πλοήγηση, το browsing κλπ, πώς θα επηρεάσει συγκεκριμένα το gaming; Σύμφωνα με τη Samsung, το 5G θα αλλάξει τα δεδομένα στον τομέα. 

"Το 5G αλλάζει το gaming, για πάντα.

Έχεις ακούσει για το 5G και ίσως έχεις διαβάσει για το 5G. Δεν έχεις ακόμα 5G αλλά ετοιμάσου να το θελήσεις όσο τίποτα άλλο.

Τα βασικά – τί είναι 5G;

5G σημαίνει fifth generation, επειδή είναι η πέμπτη γενιά τεχνολογίας συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Μετά την τρίτη (3G) και την τέταρτη (4G) γενιά, το επόμενο τεχνολογικό βήμα ανεβάζει την εμπειρία gaming σε νέα επίπεδα.  Με ταχύτητα απόκρισης 100 φορές πιο γρήγορη από το 3G (100 milliseconds) και 50 φορές πιο γρήγορη από το 4G (50 milliseconds) το 5G επιταχύνει και επιτρέπει στις συσκευές να λαμβάνουν σήματα με ταχύτητα 1 millisecond. Τί σημαίνει αυτό; Gaming χωρίς αναμονή.

Gaming χωρίς αναμονή.

Μία λέξη: Loading. Ακόμα μια: Αντίο.

Η παγκόσμια κοινότητα των gamers είναι πάντα έτοιμη για το επόμενο, μεγάλο βήμα που θα αλλάξει τα δεδομένα – και πιο συγκεκριμένα, τα δεδομένα που κάνουν loading και σου τρώνε τη ζωή ενώ περιμένεις να απολαύσεις αγνό gaming. Ύστερα από μια δεκαετία γεμάτη επιτυχίες και καινοτομίες, η Samsung θα φέρνει το μέλλον με την εισαγωγή της 5G τεχνολογίας, επαναπροσδιορίζοντας την gaming πραγματικότητα. Χάρη στον χρόνο απόκρισης 1ms που εξασφαλίζει το 5G, οι εναλλαγές από καρέ σε καρέ θα γίνονται αστραπιαία. Πες αντίο στο loading και τις οθόνες φόρτωσης, καλωσόρισε μια νέα εμπειρία αψεγάδιαστου gaming στο smartphone, το tablet ή το laptop σου.  Το gaming on the go θα γίνει η νέα εμμονή και εμείς απλά ανυπομονούμε. 

Next level gaming με την AR 

Το καλοκαίρι του 2016, χάρη στο Pokemon Go, ο κόσμος πήρε μια γεύση της AR (Επαυξημένης Πραγματικότητας / Augmented Reality). Κάπου εκεί καταλάβαμε ότι η AR, η γέφυρα ανάμεσα στην εικονική πραγματικότητα και την πραγματική ζωή έχει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσει νέους, συναρπαστικούς κόσμους. Φέτος, χάρη στην τεχνολογική επανάσταση που θα φέρνει η 5G τεχνολογία της Samsung, η AR αναβαθμίζεται – αντί για απλά, μεμονωμένα στοιχεία επαυξημένης πραγματικότητας  στην οθόνη του κινητού σου, μπορείς πλέον να κάνεις ομαδικό gaming με άλλους 50 παίκτες όπου, συγκεντρωμένοι στον ίδιο χώρο  θα μπορείτε να παλέψετε με πλάσματα ύψους 50 μέτρων, ορατά μόνο μέσω των τηλεφώνων σας.

Η επέλαση του 5G έχει ξεκινήσει, η νέα επανάσταση στο gaming θα είναι δυνατή κι εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε παιχνίδι. Το Unpacked Event της νέας σειράς Galaxy επιφυλάσσει την παρουσίαση καινοτόμων gaming τεχνολογιών και θα μεταδοθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2019, στις 21.00, στο https://www.samsung.com/gr/unpacked/. Δείτε live μαζί μας, γιατί όλοι θα μιλάμε για αυτό την επόμενη μέρα."