Το Facebook απειλείται με πρόστιμο πολλών δισεκατομμυρίων

Από τη ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ
15 Φεβρουαρίου 2019 09:56
Το Facebook απειλείται με πρόστιμο πολλών δισεκατομμυρίων

Το 2018 δεν ήταν καλή χρονιά για το Facebook όσον αφορά τα σκάνδαλα που ξέσπασαν κυρίως γύρω από την ιδιωτικότητα, ωστόσο ο τεχνολογικός κολοσσός κατάφερε να βγει αλώβητος από όλο αυτό. Η καλή του τύχη όμως ίσως να στερεύει, αφού σύμφωνα με την Washington Post το Facebook είναι αντιμέτωπο με πρόστιμο πολλών δισεκατομμυρίων από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ.

Το ίδιο το Facebook επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε συνομιλίες με την FTC για να διαπραγματευτεί το ύψος του προστίμου, το οποίο θα βάλει τέλος στην έρευνα της FTC σχετικά με τις πρακτικές του Facebook γύρω από την ιδιωτικότητα. Αναμένεται μάλιστα να είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί από την FTC σε τεχνολογική εταιρία.

Ήρθε η στιγμή της κρίσης για το Facebook και ο μόνος τρόπος που μπορεί να ανταπεξέλθει είναι μέσω της εντολής της FTC για βαριά πρόστιμα και άλλες κυρώσεις που θα σταματήσουν από εδώ και στο εξής αυτού του είδους την κακή συμπεριφορά απέναντι στην ιδιωτικότητα. – Richard Blumenthal, Γερουσιαστής των Δημοκρατικών στο Κονέκτικατ

Tags: