Το Wear OS της Google κατέχει μόλις το 12% της αγοράς smartwatch

Ποιο το μέλλον της εταιρίας στα wearables;
14 Φεβρουαρίου 2019 10:54
Το Wear OS της Google κατέχει μόλις το 12% της αγοράς smartwatch

Η Android πλατφόρμα στα smartphones μπορεί να είναι μια τεράστια επιτυχία της Google από άποψη αριθμών, ωστόσο το ίδιο δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος όταν μιλάμε για wearable συσκευές. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα νούμερα του NPD, το Wear OS της Google αντιστοιχεί μόλις στο 12% της smartwatch αγοράς, αφήνοντας την υπόλοιπη πίτα σε εταιρίες όπως η Apple, η Samsung και η Fitbit.

Ενώ η Apple είναι ξεκάθαρα ο ηγέτης της αγοράς, η νέα Smartwatch Total Market Report αποκαλύπτει πως οι τρεις πρώτες εταιρίες (Apple, Samsung, Fitbit) αποτελούν το 88% των πωλήσεων smartwatch. Ωστόσο, παραδοσιακοί κατασκευαστές ρολογιών, όπως η Fossil και brands αφοσιωμένα στο fitness όπως η Garmin, προσπαθούν να μεγαλώσουν το μερίδιό τους στην αγορά καθώς συνεχίζουν να επεκτείνονται στην smartwatch κατηγορία.

Τα δεδομένα δε δείχνουν να υπάρχει κάποια αλλαγή στην υπάρχουσα κατάσταση της αγοράς. Τις ελπίδες της η Google μπορεί να τις εναποθέσει στο δικό της brand smartwatch, το οποίο θα αποκαλυφθεί αργότερα μέσα στη χρονιά αν πιστέψουμε τις φήμες. Ένα νέο Pixel Watch θα μπορούσε να ακολουθήσει την Nexus και Pixel φιλοσοφία της εταιρίας και να προσελκύσει νέους πελάτες που θέλουν την “αυθεντική” Google εμπειρία στις wearable συσκευές τους.