Επίσημες απεικονίσεις του αναδιπλούμενου τηλεφώνου της Xiaomi

Θα παίρνει τρεις διαφορετικές μορφές
13 Φεβρουαρίου 2019 11:11
Επίσημες απεικονίσεις του αναδιπλούμενου τηλεφώνου της Xiaomi

Μετά το video με το αναδιπλούμενο τηλέφωνο της Xiaomi να βρίσκεται στα χέρια του προέδρου της, η εταιρία δίνει περισσότερες πληροφορίες για τη συσκευή μαζί με επίσημες ψηφιακές απεικονίσεις. Με επιστολή της στο LetsGoDigital, αποκαλύπτει την ιστορία της ανάπτυξης της συσκευής καθώς και τις τεχνικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι μηχανικοί.

Το διπλά αναδιπλούμενο smartphone είναι η νέα καινοτομία της Xiaomi. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του τηλεφώνου, η ελαστική αναδιπλούμενη οθόνη, αναπτύχθηκε από την Xiaomi σε συνεργασία με έναν προμηθευτή. Πέρα από την οθόνη, το design, ο μηχανισμός αναδίπλωσης και η προσαρμογή του MIUI αναπτύχθηκαν από εμάς.

Η Xiaomi είναι η πρώτη στον κόσμο που παρουσιάζει ένα διπλά αναδιπλούμενο smartphone και αντιμετώπισε τις ίδιες τεχνικές δυσκολίες και στις τρεις μορφές του – διπλά διπλωμένο, μονά διπλωμένο και tablet. Πριν να βρούμε την καλύτερη λύση, η Xiaomi πραγματοποίησε εκτεταμένες έρευνες στην ανάπτυξη ενός συμπαγούς μηχανισμού αναδίπλωσης.

Κάθε καινοτομία είναι το αποτέλεσμα κοινών, συσωρευτικών προσπαθειών Έρευνας και Ανάπτυξης από τους συνεταίρους μας στην προμήθεια και τους κατασκευαστές συσκευών. Είναι λάθος να πιστεύετε πως μία αναδιπλούμενη οθόνη μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε αναδιπλούμενο smartphone χωρίς σημαντικές προόδους στην τεχνολογία. Κάθε κομμάτι της βιομηχανικής αλυσίδας έδωσε τη μοναδική συμβολή του. Η Xiaomi πιστεύει πως τα καινοτόμα προϊόντα και η σωστή εμπειρία χρήστη είναι δυνατά με την ισχυρή συνεργασία και συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων.

Η Xiaomi σκέφτεται δύο πιθανές ονομασίες για το προϊόν, είτε Xiaomi Dual Flex, είτε Xiaomi MIX Flex. Το μόνο που ξεχωρίζει στο σώμα της συσκευής είναι το ακουστικό στο πάνω bezel, ένα πλήκτρο στο κέντρο του πάνω μέρους και μία USB θύρα στο κάτω μέρος. Κάμερα δε διακρίνεται στα renders, θα μπορούσε όμως να βρίσκεται στο κεντρικό πίσω μέρος της συσκευής το οποίο δε φαίνεται. Θα είναι λοιπόν τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα το μέλλον των smartphones; Μόνο ο χρόνος θα δείξει.