Διαρροή τουαλέτας στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό κάνει δύσκολη τη ζωή των αστροναυτών

Δεν είναι όλα διαστημικοί περίπατοι και φωτογραφίες
09 Φεβρουαρίου 2019 09:30
Διαρροή τουαλέτας στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό κάνει δύσκολη τη ζωή των αστροναυτών

Η ζωή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό δεν είναι εύκολη. Περιορισμένοι χώροι, περιορισμένες προμήθειες, έλλειψη βαρύτητας που σε κάνει να αναθεωρείς τις διαδικασίες ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα… Το τελευταίο που χρειάζονται οι αστροναύτες λοιπόν είναι οι βλάβες και ειδικότερα βλάβες που περιλαμβάνουν την τουαλέτα.

Οι τουαλέτες του ISS δεν έχουν φυσικά τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο σε ένα περιβάλλον χωρίς βαρύτητα. Είναι ειδικά μελετημένες και κατασκευασμένες για το διάστημα, κοστίζουν $19 εκατομμύρια και τοποθετήθηκαν στον ISS το 2008 με το διαστημικό λεωφορείο Endeavour. Τα απόβλητά τους σφραγίζονται και στέλνονται ξανά στη Γη με ένα μέσο το οποίο καίγεται κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα, ενώ τα ούρα ανακυκλώνονται σε πόσιμο νερό.

Σε μία καθιερωμένη αναφορά προς τη NASA, αναφέρεται μια διαρροή τουαλέτας η οποία ήταν υπεύθυνη για αιωρούμενα…υγρά 9.5 λίτρων στο χώρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Υγρά τα οποία οι αστροναύτες αναγκάστηκαν να μαζέψουν με τα χέρια τους χρησιμοποιώντας πετσέτες…