Υπάλληλος της Apple συλλαμβάνεται για κλοπή εμπορικών μυστικών

Σχετικά με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της εταιρίας
31 Ιανουαρίου 2019 10:47
Υπάλληλος της Apple συλλαμβάνεται για κλοπή εμπορικών μυστικών

Εδώ και χρόνια ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει το project αυτόνομης οδήγησης της Apple, με την εταιρία να κρύβει πολύ καλά την εξέλιξή του. Μάλιστα, σύμφωνα με το NBC Bay Area το FBI συνέλαβε έναν Κινέζο υπάλληλο της εταιρίας επειδή προσπάθησε να κλέψει εμπορικά μυστικά σχετικά με την τεχνολογία αυτή και να τα πουλήσει σε αντίπαλη εταιρία. Να σημειώσουμε πως ο Jizhong Chen είναι ο δεύτερος υπάλληλος της Apple που συλλαμβάνεται για τον ίδιο λόγο.

Η Apple άρχισε να ερευνά τον Chen όταν ένας άλλος υπάλληλος αντιλήφθηκε πως ο Chen έβγαζε φωτογραφίες σε ένα μέρος των εγκαταστάσεων όπου υπήρχαν ευαίσθητες πληροφορίες. Μετά από έλεγχο, βρέθηκαν στον προσωπικό υπολογιστή του χιλιάδες αρχεία πνευματικής ιδιοκτησίας της Apple, όπως manuals, σχεδιαγράμματα και διαγράμματα. Αργότερα αποκαλύφθηκε πως ο Chen είχε προσληφθεί από μια κινεζική εταιρία αυτοκινήτων, ανταγωνίστρια της Apple.

Η Apple παίρνει την εμπιστευτικότητα και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας πολύ σοβαρά. Συνεργαζόμαστε με τις αρχές σε αυτό το θέμα και εκτρέπουμε όλες τις ερωτήσεις σας στο FBI.