Η Stratolaunch εγκαταλείπει αρκετά projects της

Θα συνεχίσει όμως για το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου
27 Ιανουαρίου 2019 11:30
Η Stratolaunch εγκαταλείπει αρκετά projects της

Λίγους μήνες μετά το θάνατο του ιδρυτή της, Paul Allen (συνιδρυτής της Microsoft), η Stratolaunch ανακοινώνει πως σταματά να επιδιώκει την ανάπτυξη νέων τύπων πυραύλων και σκαφών μεταφοράς δορυφόρων στο διάστημα. Τα σκάφη αυτά βρισκόντουσαν στο στάδιο του σχεδιασμού, με το πρώτο να ήταν προγραμματισμένο να κάνει την εμφάνισή του το 2022.

Ωστόσο η εταιρία θα συνεχίσει να επιδιώκει την ανάπτυξη του μεγαλύτερου αεροσκάφους του κόσμου, κάτι το οποίο αποτελούσε και τον κορμό των projects της εξαρχής.

Η Stratolaunch παύει την ανάπτυξη της οικογένειας των σκαφών εκτόξευσης και του κινητήρα πυραύλου. Εξορθολογίζουμε τις επιχειρήσεις μας, επικεντρωνόμαστε στο αεροσκάφος και στην ικανότητα να υποστηρίξουμε μία δοκιμαστική πτήση του σκάφους εκτόξευσης Northrop Grumman Pegasus XL. Είμαστε πολύ περήφανοι για ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα και ανυπομονούμε για την πρώτη πτήση του 2019.

Στα πλαίσια του εξορθολογισμού, η Stratolaunch απολύει 50 υπαλλήλους και κρατά μόλις 20 για την ανάπτυξη του τεράστιου αεροπλάνου της, το οποίο θα κάνει την πρώτη δοκιμαστική πτήση του κάποια στιγμή φέτος. Το αεροσκάφος με το διπλό κορμό, ζυγίζει 250 τόνους, έχει άνοιγμα φτερών 117 μέτρων και έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει σκάφη εκτόξευσης για δορυφόρους.