Η Huawei προβλέπει πως θα ξεπεράσει τη Samsung μέχρι το τέλος της χρονιάς

Και θα γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone του κόσμου
25 Ιανουαρίου 2019 11:07
Η Huawei προβλέπει πως θα ξεπεράσει τη Samsung μέχρι το τέλος της χρονιάς

Η Huawei έχει δηλώσει εδώ και χρόνια πως ο στόχος της είναι να γίνει η κορυφαία εταιρία smartphone στον κόσμο. Το 2018 κατάφερε να ξεπεράσει την Apple σε πωλήσεις, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, με τη Samsung όμως να παραμένει σταθερά στην κορυφή. Σήμερα προέβλεψε πως θα το καταφέρει αυτό πριν το τέλος αυτής της χρονιάς.

Η Huawei γνώρισε ταχύτατη ανάπτυξη στις πωλήσεις τη χρονιά που μας πέρασε με 208 εκατομμύρια συσκευές. Η απαγόρευση πωλήσεων Huawei συσκευών σε μια τεράστια αγορά όπως οι ΗΠΑ σίγουρα θα επηρεάσει τις πωλήσεις, ωστόσο ο CEO, Richard Yu παραμένει αισιόδοξος.

"Ακόμα και χωρίς την αμερικανική αγορά θα είμαστε νούμερο ένα στον κόσμο. Πιστεύω το συντομότερο μέχρι το τέλος του έτους και το αργότερο μέχρι το επόμενο."

Ο Yu απάντησε και στις κατηγορίες περί κατασκοπείας για την κινεζική κυβέρνηση.

"Οι πελάτες μας έχουν εμπιστοσύνη σε εμάς. Μόνο οι πολιτικοί προσπαθούν να μας ασκήσουν πίεση με αυτόν τον τρόπο."

Η Huawei σημείωσε 50% αύξηση στα έσοδα των λιανικών πωλήσεων την προηγούμενη χρονιά που μεταφράζεται σε $52 δισεκατομμύρια, ενώ οι λιανικές πωλήσεις αντιστοιχούσαν στο 48% των συνολικών εσόδων, κάνοντας για πρώτη φορά αυτό το τμήμα ποιο κερδοφόρο από το τμήμα εξοπλισμού δικτύων της εταιρίας που απευθύνεται σε παρόχους.