CES 2015: Οι ανακοινώσεις της Intel

RealSense τεχνολογία, Compute Stick και το
07 Ιανουαρίου 2015 16:17
CES 2015: Οι ανακοινώσεις της Intel

Η Intel χωρίς αμφιβολία κάθε χρόνο παρουσιάζει τεχνολογίες που θα τις χαρακτηρίζαμε φουτουριστικές και θα τις δούμε σε εφαρμογή μέσα στα επόμενα χρόνια. Μια από αυτές είναι η τεχνολογία RealSense, η οποία εφαρμόζεται σε κάμερες και δίνει τη δυνατότητα στη συσκευή να διαβάζει την τοποθεσία της στο χώρο μέχρι και να διαβάσει τα αισθήματα του ανθρώπου απέναντι του. Υπήρξε ένα demo της RealSense τεχνολογίας όπου ένα σπίτι αναγνώριζε τον ιδιοκτήτη και άνοιγε τις πόρτες και drones που μπορούσαν να δημιουργήσουν επι τόπου έναν 3d χαρτη του χώρου και να προσαρμοστούν σε αυτόν, πετώντας με άνεση. Επί της ουσίας το RealSense κάνει τις ήδη έξυπνες συσκευές, εξυπνότερες. 

Επίσης, η Intel παρουσίασε το "Curie", ένα μικροσκοπικό, σε μέγεθος κουμπιού, hardware που είναι βασισμένο στο 32bit Quark SE SoC της εταιρίας. Καταναλώνει πολύ χαμηλά ποσοστά ενέργειας, τρέχει με το open source RTOS και είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα κίνησης, ενώ είναι ικανό να κάνει υπολογισμούς και να επαναφορτίζει. Το Intel Curie είναι μια συσκευή που θα την εκμεταλλευτούν οι developers που ασχολούνται με τα wearables. Ήδη η πρώτη συσκευή που τα χρησιμοποιεί είναι τα fitness tracker ακουστικά της SMS Audio. 

Ακόμη μια ενδιαφέρουσα συσκευή είναι το Compute Stick, ένας ολόκληρος υπολογιστής με την έννοια που όλοι ξέρουμε σε μέγεθος usb stick. Το Intel Compute Stick τρέχει κανονικά τα Windows 8.1 και συνδέεται σε μια οθόνη απευθείας με το ενσωματωμένο HDMI, έχει Intel Atom επεξεργαστή με 2GB RAM, 32GB αποθηκευτικού χώρου(επεκτάσιμου μέσω MicroSD) και τροφοδοτείται απλά με μια USB θύρα. Στα μελλοντικά σχέδια η Intel θέλει το Compute Stick να τροφοδοτείται μόνο μέσω HDMI και να κυκλοφορήσει εκδόσεις με Cherry Trail και Core M chips. 

Tags: