CES 2015: Το αυτόνομο αυτοκίνητο της Mercedes-Benz

Concept μελλοντικού αυτοκινήτου από την Mercedes
07 Ιανουαρίου 2015 03:20
CES 2015: Το αυτόνομο αυτοκίνητο της Mercedes-Benz

Όπως φαίνεται, η Google δεν είναι η μόνη εταιρεία που ενδιαφέρεται για την δημιουργία ενός αυτόνομου αυτοκινήτου. Σε αντίθεση με την προσπάθεια της Google, το νέο αυτόνομο αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στα πλαίσια της CES 2015 από την Mercedes-Benz, μοιάζει περισσότερο με το πολυτελές αυτοκίνητο που θα θέλατε να έχετε στο μέλλον.

Το F 015 της Mercedes είναι ένα μεγάλων διαστάσεων ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα μπορεί να λειτουργήσει χωρίς οδηγό, με τους επιβάτες να είναι πάντοτε συνδεδεμένοι με το εξωτερικό του αυτοκινήτου, με τη βοήθεια έξι οθονών αφής υψηλής ανάλυσης που είναι τοποθετημένες στις πόρτες. Οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αφή, χειρονομίες αλλά και τις κινήσεις των ματιών τους για να δουν έξω από το αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο περιλαμβάνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ και έναν κινητήρα υδρογόνου. Η δομή του F 015 είναι ελαφριά και ανθεκτική όντας κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, αλουμίνιο και χάλυβα.

Το F 015 εκτείνεται 5.22 μέτρα σε μήκος και 1.5 μέτρο σε ύψος και θα έχει ρόδες 26-ιντσών τοποθετημένες στα άκρα του αυτοκίνητου, προκειμένου να αφήσουν αρκετό χώρο για το εσωτερικό. Οι επιβάτες θα κάθονται σε καθίσματα που περιστρέφονται 30 μοίρες όταν ανοίγουν οι πόρτες. Τα καθίσματα μπορούν επίσης να περιστραφούν για την συνομιλία των επιβατών πρόσωπο με πρόσωπο.

«Όποιος επικεντρώνεται αποκλειστικά στην τεχνολογία, δεν έχει ακόμη κατανοήσει πως η αυτόνομη οδήγηση θα αλλάξει την κοινωνία μας. Το αυτοκίνητο πέρα από το ρόλο του ως απλό μέσο μεταφοράς θα γίνει τελικά ένα κινητός χώρος διαβίωσης." δήλωσε ο πρόεδρος και επικεφαλής της Mercedes-Benz Dieter Zetsche.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε το F 015 σε δράση.

Tags: