CES 2015: Η Razer εισέρχεται στον χώρο του Virtual Reality

Ανακοίνωσε το OSVR headset βασισμένο στο
06 Ιανουαρίου 2015 16:40
CES 2015: Η Razer εισέρχεται στον χώρο του Virtual Reality

Σαν να μην έφτανε η είσοδος της Razer στις κονσόλες, η Ταιβανέζικη εταιρία κάνει ένα ακόμη πάταγο καθώς ανακοίνωσε την είσοδο της στον χώρο του Virtual Reality με το OSVR headset. Πρόκειται για μια συνεργασία της Razer με την Sensics, εταιρία που ειδικεύεται στον χώρο του VR, για την δημιουργία της πλατφόρμας ανάπτυξης εμπειριών εικονικής πραγματικότητα ονόματι Open Source Virtual Reality(OSVR), κάτι στο οποίο ο Min Lian-Tan αναφέρθηκε ως "το Android του VR".

Τα specs του OSVR "Hacker Dev Kit", όπως ονομάζεται πλήρως, είναι σε γενικές γραμμές ίδια με του τρανού Oculus Rift DK2, δηλαδή φέρει οθόνη 5.5 ιντσών στα 1080p@60fps και 401ppi -αντί των 7 ιντσών του Oculus Rift, οπτικό πεδίο 100 μοιρών και υποστήριξη για head-tracking. Ακόμη, έχει πλήρης συμβατότητα με όλες τις VR συσκευές άρα και το Oculus Rift. 

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του VR headset της Razer είναι πώς είναι ιδιαίτερα προσιτό, καθώς όταν θα κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 θα κοστίζει $199. Προς το παρόν είναι διαθέσιμο σε πολύ περιορισμένο αριθμό για τους developers. 

Tags: