Το YouTube απαγορεύει επικίνδυνες φάρσες και challenges

Ανανέωση των όρων χρήσης
17 Ιανουαρίου 2019 08:50
Το YouTube απαγορεύει επικίνδυνες φάρσες και challenges

Οι φάρσες και τα challenges είναι αρκετά δημοφιλείς κατηγορίες στο YouTube. Ωστόσο δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου αυτά ξεπερνούν τα όρια και γίνονται επικίνδυνα τόσο για τους ίδιους τους δημιουργούς, αλλά κυριότερα για τους γύρω τους. Ένα πρόσφατο παράδειγμα ήταν το περιστατικό του #BirdBoxChallenge στο οποίο ένας έφηβος οδήγησε με τα μάτια δεμένα και συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα.

Το YouTube ανανέωσε λοιπόν τους όρους χρήσης του κάνοντας πλέον  ξεκάθαρο πως όλες οι επικίνδυνες φάρσες και challenges είναι πλέον απαγορευμένες για το site. Σε αυτά περιλαμβάνονται δραστηριότητες που μπορούν να προκαλέσουν “σοβαρή συναισθηματική φόρτιση” σε παιδιά ή δραστηριότητες που μπορεί να κάνουν τους στόχους τους να αισθάνονται πως βρίσκονται “σε σοβαρό φυσικό κίνδυνο”.

Το YouTube δίνει μια περίοδο χάριτος δύο μηνών στα κανάλια για να συμμορφωθούν με τις νέες οδηγίες. Στο μεταξύ, videos που έχουν ήδη ανέβει και παραβιάζουν αυτούς τους όρους θα αφαιρεθούν, ενώ οποιοδήποτε video τέτοιου είδους ανέβει μετά το πέρας της περιόδου χάριτος θα οδηγήσει σε strike για το κανάλι.