Η Toyota θέλει να επανεφεύρει το αναπηρικό αμαξίδιο

Αυτοί είναι οι 5 φιναλίστ του επάθλου των $4 εκατομμυρίων
12 Ιανουαρίου 2019 09:00
Η Toyota θέλει να επανεφεύρει το αναπηρικό αμαξίδιο

Η Toyota έχει θέσει ως στόχο να επανεφεύρει το αναπηρικό αμαξίδιο και προς αυτό το σκοπό προσφέρει ως έπαθλο $4 εκατομμύρια μέσω του Mobility Unlimited Challenge. Μετά από τρία χρόνια και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες, παρουσίασε τους πέντε φιναλίστ.

Πρώτα έχουμε το Qolo, μία υβριδική σύντηξη αναπηρικού αμαξιδίου και εξοσκελετού, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να κάθεται ή να στέκεται όρθιος. Η Moby από την άλλη είναι μια υπηρεσία που προσφέρει σε χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων πρόσβαση σε ηλεκτρικές συσκευές που τους βοηθούν να κινούνται μέσα στην πόλη, στα πρότυπα υπηρεσιών χρονοχρέωσης ποδηλάτων.

Υπάρχει και η Phoenix Ai Ultralight Wheelchair η οποία ισορροπεί μόνη της για να μειώσει τους κραδασμούς και προσαρμόζεται στον τρόπο που κινείται ο χρήστης.

Τέλος, το Quix είναι ένας υποβοηθούμενος εξωσκελετός, ενώ το Evowalk φοριέται στο πόδι και διεγείρει τους μύες για να βελτιώσει την κινητικότητα ανθρώπων που περπατούν μεν αλλά με βοηθήματα.

Οι φιναλίστ θα λάβουν $500.000 έκαστος για να συνεχίσουν την ανάπτυξη των προϊόντων τους και το 2020 ο νικητής θα λάβει ακόμα $1.000.000. Ακόμα όμως κι αν δε φτάσει στην αγορά κάποιο από αυτά τα προϊόντα, το σίγουρο είναι πως η τεχνολογία θα κάνει τη ζωή των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα πολύ ευκολότερη τα επόμενα χρόνια.