Η Apple εξηγεί τη διαδικασία κατασκευής των iPad Pro

Ως απάντηση στις ανησυχίες για το λύγισμα του tablet
12 Ιανουαρίου 2019 08:00
Η Apple εξηγεί τη διαδικασία κατασκευής των iPad Pro

Η Apple έσπευσε να απορρίψει τις ανησυχίες των αγοραστών για τα λυγισμένα iPad Pro που έφταναν στα χέρια τους, υποτίμησε όμως τις διαστάσεις που θα πάρει το θέμα. Τώρα επανέρχεται με μια πιο αναλυτική απάντηση, η γραμμή της εταιρίας όμως παραμένει ίδια, αφού δε το θεωρεί πρόβλημα και δεν αποδέχεται επιστροφές ως μέρος της εγγύησης. Ο λόγος λοιπόν που λυγίζουν ορισμένα iPad Pro είναι μια νέα διαδικασία που χρησιμοποιεί στην κατασκευή των cellular μοντέλων.

Σε αυτή τη διεργασία των υψηλών θερμοκρασιών, το πλαστικό εγχύεται μέσα σε κανάλια ακριβείας του περιβλήματος αλουμινίου, όπου δημιουργεί δεσμούς με τους μικρο-πόρους της επιφάνειας του αλουμινίου. Αφού το πλαστικό κρυώσει, το φινίρισμα όλου του περιβλήματος πραγματοποιείται με ένα μηχάνημα CNC ακριβείας, αποδίδοντας την τέλεια ένωση πλαστικού και αλουμινίου σε ένα μοναδικό, δυνατό περίβλημα.

Η διαδικασία αυτή λοιπόν οδηγεί στη δημιουργία μικρών, κάθετων διαχωριστικών στα άκρα του iPad, καθιστώντας κομμάτια του περιβλήματος να λειτουργούν ως κεραίες στις cellular εκδόσεις. Αυτά τα διαχωριστικά σε συνδυασμό με τις ίσιες άκρες του νέου tablet (αντί για τις στρογγυλεμένες των παλιών εκδόσεων), μπορεί να δημιουργήσουν “ανεπαίσθητες αποκλίσεις στην ομαλότητα” οι οποίες είναι ορατές μόνο από ορισμένες πλευρές. Η Apple τονίζει πως αυτές οι μικρές αποκλίσεις δε γίνονται αντιληπτές κατά τη χρήση και δεν επηρεάζουν ούτε τις επιδόσεις του tablet ούτε την φυσική αντοχή του, ενώ υπόσχεται πως δεν αλλάζουν με τον καιρό, εννοώντας πως δε θα γίνει μεγαλύτερη η απόκλιση. Το επιτρεπτό όριο για την Apple εδώ είναι τα 400 microns στο μήκος οποιασδήποτε πλευράς. Τέλος, ενθαρρύνει τους πελάτες της που πιστεύουν πως η συσκευή δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις, να επικοινωνήσει με το τμήμα υποστήριξης.

Tags: