Τιμή και τεχνικές προδιαγραφές της πρώτης ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας της Harley-Davidson

Αρκετά πιο ακριβή σε σχέση με άλλες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες
08 Ιανουαρίου 2019 08:23
Τιμή και τεχνικές προδιαγραφές της πρώτης ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας της Harley-Davidson

Η ανακοίνωση της πρώτης ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας της Harley-Davidson σόκαρε τους οπαδούς της παραδοσιακής νοοτροπίας της εταιρίας, είναι όμως μια πραγματικότητα και έρχεται μέσα στο 2019. Μάλιστα από την CES 2019, η εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες αλλά και τιμή για το νέο μοντέλο.

Το LiveWire λοιπόν θα είναι αρκετά ακριβότερο από άλλες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο και οι τιμές θα ξεκινούν από τα $29.799. Σύμφωνα με την εταιρία, το LiveWire θα έχει επιτάχυνση 0-100 σε 3.5 δευτερόλεπτα, ενώ όντας ηλεκτρικό δε χρειάζεται συμπλέκτη και αλλαγή ταχυτήτων. Η αυτονομία του στον αυτοκινητόδρομο δεν αποκαλύφθηκε, με την Harley-Davidson να αρκείται να αναφέρει πως μπορεί να αντέξει για 177 χιλιόμετρα στην πόλη με μία φόρτιση. Θα συνοδεύεται επίσης από την H-D Connect εφαρμογή για smartphone προσφέροντας υπηρεσίες τηλεματικής, ειδποιήσεις για service, επίπεδο μπαταρίας και άλλα.

Αν υπάρχει ένα στοιχείο που ξεχωρίζει τις Harley-Davidson τότε αυτό είναι σίγουρα ο μοναδικός ήχος της εξάτμισης. Ένας ηλεκτρικός κινητήρας δεν μπορεί να το προσφέρει αυτό, αλλά η εταιρία βρήκε ένα νέο τρόπο να καθησυχάσει τους fans, αφού το LiveWire θα έχει “ένα νέο μοναδικό ήχο Harley-Davidson όσο επιταχύνει”.