Google, OnePlus και Nokia στην κορυφή των Android αναβαθμίσεων

Huawei και Xiaomi από τις τελευταίες στη λίστα
02 Ιανουαρίου 2019 10:22
Google, OnePlus και Nokia στην κορυφή των Android αναβαθμίσεων

Σύμφωνα με τη λίστα της AOSMark, οι κατασκευαστές με τις περισσότερες αναβαθμίσεις Android είναι οι Google, OnePlus και Nokia. Και ενώ για την Google η κατάκτηση της πρωτιάς δεν αποτελεί έκπληξη μιας και η ίδια δίνει τις αναβαθμίσεις στην κυκλοφορία, OnePlus και Nokia έχουν πάρει μια συνειδητή απόφαση να υποστηρίζουν τις συσκευές τους για όσο το δυνατόν περισσότερο διάστημα. Να σημειώσουμε φυσικά πως μιλάμε για αναβαθμίσεις λειτουργικού συστήματος, όταν αλλάζει δηλαδή το API επίπεδο της συσκευής. Η λίστα δε λαμβάνει υπόψη αναβαθμίσεις ασφαλείας και bug fixes. Δε λαμβάνει υπόψη επίσης το χρόνο που κάνει μια εταιρία για να αναβαθμίσει τις συσκευές της.

Η κατάταξη βρίσκει την Google με 3.5 βαθμολογία, την OnePlus με 2.75 και την Nokia με 1.82. Αυτό σημαίνει πως η Google στέλνει κατά μέσο όρο πάνω από 3 αναβαθμίσεις OS κατά τη διάρκεια ζωής μιας συσκευής, η OnePlus σχεδόν τρεις και η Nokia σχεδόν δύο. Πιο κάτω συναντάμε τη Sony και τη Samsung, ενώ με βαθμολογία κάτω του 1 έχουμε την Huawei, Xiaomi και LG.

Στην κορυφή της λίστας με τις συσκευές που έχουν λάβει τις περισσότερες αναβαθμίσεις από την κυκλοφορία τους, συναντάμε το HTC One Google Play edition και τα Sony Xperia Z και ZL.

Εσείς πόσες αναβαθμίσεις λειτουργικού έχετε λάβει στο τηλέφωνό σας από τότε που κυκλοφόρησε; Λάβατε υπόψη την υποστήριξή του όταν προβήκατε στην αγορά του;