Έκρηξη σε μετασχηματιστή ρεύματος έκανε τον ουρανό της Νέας Υόρκης μπλε 

Ορατό από χιλιόμετρα μακριά

Έκρηξη σε μετασχηματιστή ρεύματος έκανε τον ουρανό της Νέας Υόρκης μπλε

Χτες το βράδυ, εκατομμύρια Νεοϋορκέζοι είδαν τον ουρανό της πόλης τους να αποκτά ένα απόκοσμο μπλε φως το οποίο παλλόταν. Τα social media γρήγορα κατακλύστηκαν από φωτογραφίες και video και όλοι απορούσαν τι έχει συμβεί.

Οι θεωρίες πολλές, ενώ έγινε ακόμα και λόγος για εξωγήινη εισβολή.

Χρειάστηκε ανακοίνωση της αστυνομίας για να διαβεβαιώσει τον κόσμο πως δε διατρέχει κάποιο κίνδυνο και πως το πρόβλημα είναι αρκετά πιο…γήινο.

Όπως προκύπτει λοιπόν, μία έκρηξη σε μετασχηματιστή εργοστασίου παραγωγής ρεύματος της Con Edison στην Αστόρια ήταν η πηγή αυτού του μπλε φωτός. Η έκρηξη προκάλεσε μια ηλεκτρική βλάβη που με τη σειρά της παρήγαγε ένα ηλεκτρικό τόξο 138.000 volt. Το ηλεκτρικό τόξο περνά από μη αγώγιμα υλικά όπως ο αέρας. Καθώς λοιπόν ο ηλεκτρισμός αντιδρούσε με τα αέρια, δημιούργησε πλάσμα το οποίο συνδέει τα δύο υλικά λειτουργώντας ως ηλεκτρόδιο. Το φαινόμενο μοιάζει με την αστραπή, μόνο που εκεί πρόκειται για ένα σύντομης διάρκειας φαινόμενο ενώ το ηλεκτρικό τόξο διαρκεί ώρα.

Κανείς δεν τραυματίστηκε από το περιστατικό, αλλά σίγουρα οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης και ειδικότερα αυτοί της Αστόριας, είχαν μία ενδιαφέρουσα βραδιά.

0 comment(s)

End of content

No more pages to load