Hacker μιλάει στο θύμα του μέσω της κάμερας ασφαλείας

Η έκπληξη και ο φόβος του ιδιοκτήτη
19 Δεκεμβρίου 2018 08:21
Hacker μιλάει στο θύμα του μέσω της κάμερας ασφαλείας

Η ευκολία που προσφέρουν οι διασυνδεδεμένες συσκευές στο σπίτι είναι δύσκολο να παραβλεφθεί. Έξυπνα gadgets και συσκευές συνδεδεμένες στο internet, επικοινωνούν μαζί σας και μεταξύ τους βοηθώντας στην εύκολη εκτέλεση εργασιών και στον απομακρυσμένο έλεγχό τους. Όπως όμως αποκάλυψε και η έκθεση της McAfee τον προηγούμενο μήνα, το νέο πρόβλημα ασφαλείας σε αυτήν την εποχή που ζούμε είναι η ασφάλεια των IoT συσκευών. Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή του Andy Gregg από την Αριζόνα των ΗΠΑ

Ένας hacker κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στην κάμερα ασφαλείας του σπιτιού του Gregg και όχι μόνο έβλεπε και άκουγε όλα όσα συνέβαιναν στο σπίτι, αλλά αποφάσισε να μιλήσει στον Gregg μέσω της κάμερας. Ακούγεται σαν σενάριο από ταινία τρόμου, για καλή τύχη όμως του Gregg, ο hacker τόνισε πως είναι whitehat, μέλος της Anonymous Calgary Hivemind του Καναδά και πως το hack το έκανε μόνο για να προειδοποιήσει τον Gregg για την ασφάλεια του, κάνοντας τον να καταλάβει τι θα μπορούσε να πετύχει κάποιος άλλος με πιο κακόβουλες βλέψεις.

Αφού του έδωσε κάποιες συμβουλές ασφαλείας, όπως το να ενεργοποιήσει το two-factor authentication της Nest κάμερας, ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση και υποσχέθηκε πως δε θα τον ενοχλήσει ξανά.