Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για hacking χτύπημα από την Κίνα

Αυτό ισχυρίζονται οι υπηρεσίες πληροφοριών
15 Δεκεμβρίου 2018 09:00
Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για hacking χτύπημα από την Κίνα

Σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχοι της NSA βλέπουν πως η hacking δραστηριότητα της Κίνας έχει κορυφωθεί τους τελευταίους μήνες και ανησυχούν πως ετοιμάζεται για μια επίθεση σε “κρίσιμες υποδομές” των ΗΠΑ, όπως ενέργεια, οικονομικά, μεταφορές και υγεία.

Άγνωστο παραμένει τι έχει προκαλέσει αυτήν την κλιμάκωση στη σχέση των δύο χωρών, με έναν οικονομικό πόλεμο σε πλήρη εξέλιξη, ενώ και η σύλληψη της CFO της Huawei δεν έχει βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Αποδείξεις για μία επικείμενη επίθεση στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν, παρόλα αυτά το κλίμα φόβου μεγαλώνει. Πηγές του Reuters ισχυρίζονται πως οι Αμερικανικές Αρχές ετοιμάζονται να συλλάβουν Κινέζους που διαμένουν στις ΗΠΑ για συμμετοχή σε καμπάνιες ψηφιακής κατασκοπείας που στοχεύουν παρόχους τηλεφωνίας, τεχνολογικές εταιρίες και τους πελάτες τους.

Πρόσφατα, ανακοινώθηκαν και τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας για το hack στην αλυσίδα ξενοδοχείων της Marriott και τα ευρήματα οδηγούν στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για επιχείρηση της Κίνας. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή και τόνισε:

Η Κίνα αντιτίθεται αυστηρά σε οποιαδήποτε μορφή κυβερνοεπίθεσης και διώκει τέτοιες ενέργειες σύμφωνα με το νόμο.