Το Voyager 2 μπήκε στο διαστρικό διάστημα

Η επιβεβαίωση της NASA
14 Δεκεμβρίου 2018 08:02
Το Voyager 2 μπήκε στο διαστρικό διάστημα

Η NASA  επιβεβαίωσε ένα σημαντικό ανθρώπινο κατόρθωμα. Για δεύτερη φορά στην ιστορία, ένα αντικείμενο κατασκευασμένο από τους ανθρώπους, έφτασε στο διαστρικό διάστημα, βγαίνοντας από την ηλιόσφαιρα, την περιοχή δηλαδή που καλύπτεται με πλάσμα δημιουργημένο από τον Ήλιο. Μέσα σε αυτήν τη φούσκα αν θέλετε, το υλικό που περιέχεται προέρχεται από τον Ήλιο και το ηλιακό μας σύστημα. Έξω από αυτήν όπου δε φτάνουν οι ηλιακοί άνεμοι, υπάρχουν υλικά από άστρα τα οποία καταστράφηκαν δισεκατομμύρια χρόνια πριν.

Το Voyager 1 ήταν το πρώτο ανθρώπινο αντικείμενο που έφτασε σε αυτό το σημείο το 2012. Το Voyager 2 απέχει πλέον σχεδόν 18 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη και η μέτρηση έγινε διασταυρώνοντας δεδομένα από τέσσερα διαφορετικά όργανα του σκάφους.

Η απόσταση που χωρίζει το Voyager 2 από τη Γη κάνει την επικοινωνία με τον ομάδα εδάφους δύσκολη, αφού χρειάζονται πάνω από 16 ώρες για τη μεταφορά οποιουδήποτε σήματος από και προς το σκάφος.

Νομίζω πως είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και ανακουφισμένοι που τα Voyager probes λειτούργησαν και τα δύο τόσο πολύ ώστε να φτάσουν αυτό το ορόσημο. Από εδώ και πέρα κοιτάμε μπροστά και στο τι μπορούμε να μάθουμε με το να έχουμε και τα δύο probes έξω από την Ηλιόπαυση.  – Suzanne Dodd, Voyager product manager