Η Samsung ακυρώνει τη συνεργασία της με τη "μαϊμού" Supreme

Γκάφα ολκής της Samsung ή marketing κόλπο;
13 Δεκεμβρίου 2018 09:05
Η Samsung ακυρώνει τη συνεργασία της με τη

Πριν μερικές μέρες η Samsung  ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Supreme, το fashion brand που έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές παγκόσμια τον τελευταίο καιρό. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε δεν πρόκειται για την πραγματική Supreme, αλλά για μια άλλη εταιρία που καρπώθηκε το όνομά της – γνωστή και ως Supreme Italia – λόγω ενός νομικού κενού που επέτρεψε στην ιταλική εταιρία να κατοχυρώσει τόσο την ονομασία Supreme όσο και το logo.

Η Samsung προσπάθησε να υπερασπιστεί τη θέση της, εκδίδοντας μια ανακοίνωση στην οποία έδειξε πως γνώριζε ότι δεν πρόκειται για την αυθεντική Supreme.

Συνεργαζόμαστε με την Supreme Italia, όχι την Supreme NYC. Η Supreme NYC δεν έχει εξουσιοδότηση πωλήσεων ή marketing στην Κίνα, αλλά η Supreme Italia έχει για όλη την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού (εκτός Ιαπωνίας).

Γρήγορα όμως η Samsung αναθεώρησε τη στάση της και εξέδωσε νέα ανακοίνωση.

Πρόσφατα η Samsung Electronics ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Galaxy A8s για το οποίο θα συνεργαστεί με την Supreme Italia στην κινεζική αγορά. Επανεκτιμούμε αυτή τη στιγμή τη συνεργασία και λυπούμαστε για οποιαδήποτε αναστάτωση προκλήθηκε.

Η ενέργεια της Samsung να παρουσιάσει την Supreme Italia ως Supreme γύρισε boomerang στην εταιρία, αφού υπήρξαν αντιδράσεις από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Supreme NYC η οποία έσπευσε να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Η Supreme δε συνεργάζεται με τη Samsung ανοίγοντας ένα κατάστημα στο Πεκίνο, ούτε συμμετέχει στο runway show της Mercedes-Benz. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ξεκάθαρα ψευδείς και αναπαράγονται από έναν πλαστό οργανισμό.